GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Kasım 2023 Salı 18:37

Karşıyaka'dan satış kararı!

Karşıyaka Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait Zübeyde Hanım Mahallesi sınırlarındaki 2 bin 876 metrekare büyüklüğündeki parsel için satış kararı aldı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının önemli gündem maddelerinden biri de satış kararı oldu. Başkan Vekili Atilla Baysak yönetimindeki oturumda bir taşınmazın satışı oy çokluğu ile kabul edildi. 

İmar, Hukuk, Plan ve Bütçe komisyonlarının ortak kararı doğrultusunda alınan karara göre, Zübeyde Hanım Mahallesi (tapuda Örnekköy Mahallesi) sınırlarında yer alan 2427 ada 45 parsel ihale edilecek. 

2 bin 876 metrekare büyüklüğündeki parsel 1/1000 ölçekli İmar Planında özel hizmet (sosyal-kültürel-eğitim-sağlık-spor resisi-otel) alanında kalıyor. 

Parsel, Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Karşıyaka Özel Eğitim Meslek Okulu'nun yanında yer alıyor. Parselinin satışı için önümüzdeki günlerde ilana çıkılması bekleniyor. 



AK PARTİ’DEN ŞERH: SATIŞTAN VAZGEÇİN!
Satış kararına ise AK Partili meclis üyelerinden şerh geldi. Açıklamada bulunan AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk, “Bu parsel değerli bir parsel. Karşıyaka Belediyesi bu parsele bir çok tesis yapabilir, yurt, kreş, eğitim alanı gibi. Bunun gibi parselleri Karşıyaka Belediyesi sınırları içerisinde bulmak zor. Hazır seçimlere 5 ay gibi bir süre varken neden parseli satmayı düşünüyorsunuz? Neden farklı bir proje için bu parseli düşünmüyorsunuz? Özel bir teşebbüs gelse özel bir işletme yapsa oradaki halk bundan faydalanamayacak. Bunun bizim için ne gibi bir menfaati var? Buradan gelecek para Karşıyaka Belediyesi’nin ne gibi bir sorununu çözecek. Biz bu parselin satışından ziyade planı doğrultusunda değerlendirilmeli. Çocuklar, engelliler için özel bir proje geliştirilebilir” dedi.

CHP’DEN YANIT: HİZMET ALANI SATMIYORUZ
CHP Grubu’ndan Nilüfer Bakoğlu Aşık ise AK Parti Grubu’ndan gelen satış eleştirilerine yanıt verdi. Aşık, “Biz belediye hizmet alanlarını satmıyoruz. Kamuya ayrılmış rekreasyon alanlarını satmıyoruz. Mavişehir’de rekreasyon alanı satışa çıktı. Biz neden almak zorunda kaldık. İhaleye girmek zorunda kaldık. Peki, niye o zaman kamunun paraya mı ihtiyacı vardı? Kamuya ayrılmış alanlar amaçları için kullanılmak üzere devredilir. Biz niye buraya para vermek zorunda kaldık? Böyle konuşmak kolay. Devletin ihtiyacı mı var? Türkiye’deki enflasyonun ne olduğunu herkes bilecek. Biz 4 milyarlık arsa satmıyoruz, konser yapmak için. Bizim böyle bir tasarruf yapma imkanımız var. Devlet satıyor. O zaman devlet konkordato ilan etsin, paraya ihtiyacı varsa” ifadelerini kullandı.

Kabul edilen gündem maddesi şu şekilde:

Tamamı Belediyemize ait olan, 1/1000 ölçekli İmar Planında Özel Hizmet (Sosyal-Kültürel-Eğitim-Sağlık-Spor Tesisi-Otel; Kamu veya Kamu dışındaki özel ve tüzel kişi ve/veya kuruluşlarca gerçekleştirilebilir.) alanına isabet eden Karşıyaka-Örnekköy Mahallesi 2427 ada 45 parsel sayılı 2.876,29 m2’lik taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e maddesine göre satışının oy birliği ile kabulü hakkında İmar, Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonları Ortak Raporu.