GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Kasım 2023 Salı 14:44

İzmir'deki o belediyeden İsrail boykotu!

İsrail’in Filistin ve Gazze’ye yönelik tutumlarının ardından İsrail destekçisi firmalara karşı boykot kararı alan kurumlar oldu. Son olarak Kiraz Belediyesi de İsrail destekçisi firmaların ürünlerini belediye bünyesinde hizmet gösteren yerlerde yaptıkları satış ve dağıtımı yasakladı.

EGEDESONSÖZ – Hamas’ın İsrail’e saldırılarının ardından İsrail – Filistin arasındaki gerilim tırmanarak savaşa dönüştü.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından pek çok ülkeden tepki geldi. Tepkilerin içerisinde İsrail ürün ve mallarına karşı boykot kararları alındı. Son olarak kamu kurumları arasında TBMM yerleşkeleri içerisinde bulunan lokanta, kafeterya ve çay ocakları içerisinde İsrail’e destek veren şirketlerin ürünlerinin satılmamasına yönelik karar alınmıştı.

KİRAZ BELEDİYESİ DE BOYKOTA BAŞLADI
İzmir’e bağlı Kiraz ilçesi de boykot kararı alan bir diğer kamu kurumu oldu. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Boykotta biz de varız! Zalimliğe ve haksızlığa karşı duruşumuzu sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet gösteren faaliyet alanlarımızda İsrail destekçisi ürünlerin satışı ve dağıtımı yasaklanmıştır” ifadelerini kullandı.