GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Kasım 2023 Salı 17:36

Buca’da AK Parti’den flaş iddia: Çöplerimizi Karabağlar ve Bornova belediyeleri topluyor!

Buca Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumuna gündem dışı konuşmalar damga vurdu.  AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu söz alması sonrası ilçedeki çöplerin Buca Belediyesi olarak toplanmadığını belirterek, “Çöp araçlarımıza ne oldu da çöpleri toplayamıyoruz? Ne oldu da çöplerimizi Karabağlar ve Bornova Belediyesi çöp araçları topluyor? Buralara mı bağlayalım ilçemizi? Çöp araçlarına benzin alamayacak bir belediye haline geldik” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programını takip etmesi nedeniyle meclise Başkan Vekili İlhan Dal başkanlık yaptı.

AKSU:  ALTIN SÖZÜ TUTULSUN
Buca'da olası doğal afetlerde vatandaşlara yardımcı olması için kurulan BucaKut'a verilen 'altın' sözünün tutulmadığına dikkat çeken AK Parti Meclis Üyesi Ziya Aksu, "Keşke Belediye Başkanımız Erhan Bey olsaydı. Şehrimizde 3 yıl önce deprem oldu. Depremden sonra belediyemiz belki de yapılabilecek en güzel şeyi yaptı BucaKut’u kurdu. Gerekli eğitimleri aldı ve AFAD ile uyumlu çalışıyor. Ancak deprem sonrası Cumhurbaşkanımızın da önerileri ile tüm arkadaşlarımız üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildi. Buca Belediye Başkanımız da bir hediye takdim etti. Bir onur belgesi verdi. Cumhuriyet altını vereceğinin sözünü verdi. Üzerinden 6 ay geçmesine rağmen ödül verilmedi. Ödülün ve ikramiyenin veresiyesi olmaz. Söz verildiyse ödüller verilmeli. Umarız en kısa sürede sözler yerine getirilir" dedi.

Buca Cezaevi alanı ile ilgili de konuşan Aksu, "Buca cezaevi kaldırıldı. Ancak orası sizlerin de gördüğü gibi ne zaman rekreasyon alanı olacağı belli değil. Alan bir moloz döküm alanına çevriliyor. Bu konuda hassasiyet gösterilmeli. Buranın moloz alanına dönüşmesini istemiyoruz. Belediye bugüne kadar nereye kullanıyorsa bundan sonra da orayı kullansın. şehrin göbeğinde kötü görüntünün oluşması vatandaşları rahatsız ediyor" diye konuştu.

FİLİSTİN İÇİN ÖZEL ANIT
İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekmek için Buca’nın en yoğun olduğu yerde Filistinli kadınların ve çocuklarını simgeleyen görsel bir yapının yapılması AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu tarafından meclise önerildi. CHP’li üyelerin de altına imza attığı önerge meclis divanına sunuldu. Divan tarafından okutulan önerge meclis üyelerinin onayına sunulurken, ilgili önergenin İmar, Çevre, Hukuk, Kültür Komisyonlarına sevk edilmesine karar verildi.

KULA: KISA SÜREDE ÇÖZÜLÜRSE SEVİNİRİZ
Söz alan AK Parti Meclis üyesi Zülfiye Kula pazar yerlerindeki tuvalet sıkıntısını dile getirirken, "Cezaevinin arkasında 7 aydan beri açılmış pazaryeri var ancak pazarcılarının lavabo ve wc sıkıntısı çözülmüş değil. Bizlere ne zaman çözülecek diye isyan ediyorlar.  Bu konu kısa sürede çözülürse vatandaşlarımız mutlu olacaktır" dedi.

AKTAŞ: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Söz alan CHP'li meclis üyesi Fikret Aktaş, "AK  Parti Meclis üyeleri arkadaşlarımızda o alanın yeşil alan olması ve park olması konusunda bizimle aynı fikri taşıyoruz. Önümüzdeki dönem inşallah oranın park olması için birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDOĞDU: NE OLDU DA BENZİN ALAMAYACAK HALE GELDİK
AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu ise ilçenin çöplerinin toplanmadığını belirterek, "Bucamızın meclisine son 4 ay kaldı. Buca'da yaşayıp ve oturursanız ilçenin sorunlarını bilirsiniz. Biz ömrümüzün 50 senesini burada geçirdik. Buca'nın sokaklarını dolaşıyoruz çöpler almış başını gitmiş. Belediyenin asli görevi olan çöp olayını bile çözemedik. Çöp araçlarımıza ne oldu da çöpleri toplayamıyoruz? Ne oldu da çöplerimizi Karabağlar ve Bornova Belediyesi çöp araçları topluyor? Buralara mı bağlayalım ilçemizi? Çöp araçlarına benzin alamayacak bir belediye haline geldik. Belediye başkanımız, yardımcıları çıksın sokağa baksın. Çöp başını almış gitmiş. Vatandaş olarak, Bucalı olarak siz benim çöpümü toplamayıp, parklara bakamayacaksanız ne yapacaksınız? Sizden mega proje beklemiyoruz ancak asli görevinizi yapın. İnşallah 4 ay sonra ilçemizi AK  belediyecilikle tanıştıracağız" dedi.

Benzinlik sorunu ile ilgili de konuşan Gündoğdu, "İki benzinliğimiz kapandı. Çıkın yollara Şirinyer'deki istasyonun orada kuyruk var. İnsanlar mağdur oluyor. Vatandaşa çile mi çektirmeye geldik buraya. Bizim asli görevimiz vatandaşın hayatını kolaylaştırmak. Bu sorunu tüm meclis üyesi arkadaşlarımız, vatandaşlarımız yaşıyor. Bunu çözecek bir başkan bulamıyoruz. Keşke başkan burada olsaydı. Bize mazeret sayıyor. Başkanlık makamı mazeret üretme makamı değildir, çözüm üretme makamıdır. Karşımızdaki benzinlik alanını ruhsat alma ihtimaliniz yok. Alın şirketi Buca Mar çalıştırsın. Buca'da kala kala 3-4 benzinlik alanımız kaldı.  Elimizde olanları satmayı da beceremiyoruz. 2 defa ihaleye çıktı ancak ne gelen var ne giden. Bu kadar beceriksiz belediye ile karşı karşıyayız. 50 yıldır Buca'dayım bu kadar beceriksiz belediye görmedim. Ercan Tatı'yı da eleştirdim zamanında ancak kendi kendime sizi görünce diyorum ki 'acaba haksızlık mı ettik' diye. Önümüzde 4 aylık meclis kaldı. inşallah artık Buca'nın dertlerini dertlenen bir belediye ile ilçemizi tanıştıracağız" ifadelerini kullandı. 

Gündoğdu'ya yanıt veren Başkan Vekili Dal, "Benzin istasyonları ile ilgili kira süreleri dolduğu ve kiracıların kiralarını ödemediği için istasyonların boşaltıldığı söylendi bize. Umarız ki bu süre uzamadan bir  hassasiyet getirilir" diye konuştu.

DEV DEVİR KOMİSYONLARDA
Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan 102 bin 574,57 metrekare alan içinde bulunan bin 956,48 metrekarelik hissesi için meclis üyelerine 5 teklif sunuldu. İlgili önerge meclis üyelerinin oy birliği ile İmar, Hukuk, Gençlik ve Plan Bütçe komisyonlarına sevk edildi.

İlgili gündem maddesinde şu ifadeler yer aldı: 

“8192 Ada 3 Parsel sayılı taşınmazda bulunan Belediyemize ait 1.956,48m²’lik hisse için aşağıda belirtilen;

1. Mülkiyet devri öngörmeksizin bedelli/bedelsiz tahsis edilmesi,

2. 336 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine ve 5393 sayılı kanunun 15/h maddesi gereğince bedelsiz devrinin yapılması,

3. Öğrenci yurdu yapılmak amacı ile tahsis edilmesi

4. İnşa edilecek olan öğrenci yurdundan Belediyemize 10 öğrencilik kontenjan tahsis edilmesi karşılığı devir ya da tahsis edilmesi

5. Belediye hissesinin 3194 Sayılı Kanunun 17. Maddesine göre satışının yapılması, satış tamamlanıncaya kadar ecrimisil alınmasına devam edilmesi

Tasarruflardan hangisinin uygulanacağı hususunda; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18-e maddesine göre bir karar alınması istemine dair önerge.”