GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Kasım 2023 Çarşamba 20:54

İzmir'den Gaziantep'e 'Fil' desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazı ile talepte bulunduğu ‘1 adet dişi Asya filinin’ İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan hibe edilmesi ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu kararı sonrası meclis üyeleri de oy birliği ile kabul etti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazı ile talepte bulunduğu ‘1 adet dişi Asya filinin’ İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan hibe edilmesi ile ilgili madde gündeme gelmişti.

Büyükşehir Belediye Meclis gündemine gelen ilgili önerge geçtiğimiz 13 Kasım günü komisyonlara sevk edilmişti. Komisyonlarda görüşülen ilgili gündem maddesi için ise karar verildi.

Talebi değerlendiren Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, ilgili önergeye katılanların oy birliği ile kabul oyu verdi. Buna göre İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan 1 adet Dişi Asya Fili Gaziantep Belediyesi’ne hibe olarak verilecek.

ŞAHİN VE CUMHURBAŞKANI ARASINDA DİYALOGA NEDEN OLMUŞTU
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talepte bulunduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını şu ifadeler ile kamuoyu ile paylaşmıştı; “Cumhurbaşkanımız telefonda, ‘Bize aslan hediye ediyorlar dört tane, buna en uygun bakılacak yerin Gaziantep olduğunu biliyoruz. Size göndersek bakabilir misiniz?’ dedi. ‘Biz onlara çok güzel bakarız’ dedim. Sonra dedim ki, ‘Ama Cumhurbaşkanım bizim bir de dişi fil ihtiyacımız var. ’Dedi ki; ‘Ya Başkanım gecenin ikisinde elimde erkek aslan var, sana dişi fili nereden bulayım, sabah yine bakalım dişi fil var mı?’ dedi.”