GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ekim 2022 Salı 13:36

İl Başkanı Oğuz'dan 'Çelebi' mesajı: Layık olduğu yere gitti!

CHP’den ayrıldıktan sonra Memleket Partisi’nde siyaset yapmaya başlayan Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçmesini değerlendiren Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, “Onun derdi ilkeler, vatan,  memleket değil; kendini yeniden milletvekili seçtirmek. Layık olduğu yere gitti” ifadesini kullandı

Muhittin AKBEL/ EGEDESONSÖZ- Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz da Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye transferi konusunda eleştirilerde bulundu. CHP’den ayrıldıktan sonra Memleket Partisi’ne geçen, ancak bu partiden de istifa eden Çelebi’nin derdinin vatan, millet, memleket olmadığını öne süren İl Başkanı Oğuz, “Onun derdi, kendini yeniden milletvekili seçtirmekti. Layık olduğu yere gitti” dedi.

Mehmet Ali Çelebi’nin böyle bir şey yapacağını bildiklerini, AK Parti’ye geçişine hiç şaşırmadıklarını belirten Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Doku uyuşmazlığı olduğunu en baştan beri söylüyorduk. Memleket Partisi’nden ayrıldığında hiç üzülmemiştik. Onun derdi vatan ya da memleket değil. Onun tek derdi, kendini yeniden milletvekili seçtirebilmek. İzmir’den seçilmesi de önemli değil.  Partimizdeyken de duygu ve düşüncelerimizin farklı olduğunu çok çabuk anlamıştık. Bu yüzden partiden uzaklaştırıldı kendisi. O dönemde Memleket Partisi’ndeyken, Parti Meclisi’nde ve MYK’da yaşanan fikir ayrılıkları yüzünden dışlanmıştı. Fikirsel olarak yalnız kalmıştı. Ayrılmak zorunda kaldı. Layık olduğu yere gitti. Biz fazla vatanperver, fazla idealistken kendisine kucak açmıştık. Memleket Partisi Atatürkçü, Cumhuriyetçi, demokrat, laiklik ilkeleri üzerine siyaset yapan bir partidir. Onun hedefi meğer bunlar değilmiş. Milletvekili seçilmek uğruna tüm bu ilkeleri elinin tersiyle itti. Memleket Partisi’nden ayrıldığında hiç üzülmedik.”