GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ekim 2022 Salı 12:31

İzmir siyasetinde ‘Çelebi’ gündemi… Övgü de var tepki de!

CHP’den kontenjan milletvekili seçilmesinin ardından Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’ne katılan ve oradan da istifan eden Mahmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılacağını duyurmasına AK Parti cephesinden övgü, CHP cephesinden tepki geldi.

EGEDESONSÖZ- Bağımsız İzmir Millletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada siyasi hayatına AK Parti’de devam edeceğini duyurdu.

Çelebi’nin istifa İzmir siyasetinde de tartışmalara neden oldu. CHP kanadı Çelebi’ye tepkili iken AK Parti’den Çelebi’ye destek vardı.

- AK PARTİLİ SÜREKLİ’DEN ‘ÇELEBİ’ YORUMU: HER DAİM YERLİ VE MİLLİ ÇİZGİDEYDİ!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ:

Ülkemizin enerjiden ekonomiye birçok alanda tam bağımsızlık ve beka mücadelesi verdiği bu dönemde milli duruşa sahip bir milletvekili arkadaşımız daha aramıza katıldı. Ailemize, yuvamıza, AK Parti'mize hoşgeldiniz Mehmet Ali Çelebi...

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: 

AK Parti, Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır. Birlik ve bütünlüğünün teminatı, sigortasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Aramıza, ailemize hoş geldiniz Mehmet Ali Çelebi...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan:

Çocukken hiç topaç oynadınız mı ? topaç bir dönmeye başladı mı nerede duracağını bilemezsiniz. Mehmet Ali Çelebi dönmeye başlamıştı hala dönüyor son durağı sanmayın topaç dönmeye başladı mı nerede duracağını bilemezsiniz.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan:

Vatanın ve milletin üstün menfaatlerine sahip çıkmak için yerli ve milli bir duruş sergileyen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'mize katıldı.  Hayırlı olmasını diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan:

Mehmet Ali Çelebi, AK Parti’ye geçmiş! Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ne hali varsa görsün! Yorum yapmaya değmez!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır:

Mehmet Ali Çelebi özelinde yorum yapmaya bile değmez diyorum. Yapılacak olumlu veya olumsuz eleştiriler, değer kazandırır. Yoruma bile değmez birisi olduğunu düşünüyorum. Önseçimi konuşmanın zamanı değil. Bunu konuşmanın, iktidar hedefimize ulaşmamıza katkı koymayacağını düşünüyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: 

AK Parti ailemize katılan, milletvekilimiz Sn. Mehmet Ali Çelebi’yi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ülkemiz, partimiz ve milletimiz için hayırlı, uğurlu olsun.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray: 

Başlık şöyle olabilir: Her popüler olan iyi olan değildir  veya Zarfa değil mazrufa bakın

CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel:

Mehmet Ali Çelebi bir RTÜK üyeliği karşılığında birlikte mücadele ettiği, görev yaptığı kumpaslarla hapis yattığı, bazılarının hayatını kaybettiği silah arkadaşlarını satmıştır. Biz; bu bayrak, bu vatan, bu toprak için yemin içmiş bir teğmenin cezaevindeki nikahına şahitlik etmiştik. Bugün bir RTÜK üyeliği için silah arkadaşlarını satan birinin 'U' dönüşüne şahitlik ediyoruz. Allah kimseyi Mehmet Ali Çelebi'nin durumuna düşürmesin