GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ekim 2022 Salı 09:43

İYİ Parti İzmir'de kongre hareketliliği... İl başkanlığına ilk talip!

İYİ Parti’de yaklaşan kongre süreci öncesi gözler il başkanlığı seçimine çevrildi. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekilliği adaylığı için il başkanlığına aday olmayacağı konuşulurken kulislerde ismi geçen İYİ Parti Kurucu İl Başkan Yardımcısı ve Balçova Belediye Meclisi Üyesi Öztürk Keskin, resmen il başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti’de son yapılan GİK ve milletvekillerinin ortak toplantısında alınan bir kararla 3 Ekim’den itibaren il ve ilçe kongre süreçleri başladı. İzmir’de de yayınlanan genelge sonucunda delege seçimleri başladı. Delege seçimlerinden hemen sonra da ilçe başkanları ve ilçelerden oluşacak delegelerle İYİ Parti İzmir İl Başkanı seçilecek. 

Milletvekilliği adaylığı için teşkilatın talebine göre harekete edeceğini dile getiren mevcut İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekilliği için aday olacağı konuşulurken yeni il başkanının kim olacağı ile ilgili de çok sayıda isim ön plana çıktı. Adaylık konusunda İYİ Parti Kurucu İl Başkan Yardımcısı ve Balçova Belediye Meclisi Üyesi Öztürk Keskin, İl sekreteri Hasan Yılmaz, İl Kadın Politikalarından Sorumlu Serap Özöktem ve MHP eski il yöneticilerinden Emre Eryıldıran’ın adaylık için nabız yokladığı öne sürülmüştü.

Kulislerde il başkanlığı için ismi geçen Balçova Belediye Meclisi Üyesi Öztürk Keskin ise resmen adaylığını duyurdu.

Keskin açıklamasında şunları söyledi:

"Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ülkemiz için verdiği emekleri hep birlikte görmekteyiz. İzmirli evlatları olarak gösterdiği istikamette bayrağı daha yükseklere taşımaya ilçe başkanlarımızla talibiz. Bizler de bu konuda elimizi taşın altına koymaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte daha yaşanılabilir bir Türkiye için hepimize düşen sorumluluklar var. Yolsuzluk yapanların karşılarında dimdik durmamız gerekiyor. Küçük hesaplar peşinde koşanlar İzmir’den ülkenin kaderi için boyunlarını uzatanları elbette anlayamazlar. Partimizin oyunu İzmir’de daha yükseklere çıkarmak, ilçe başkanlarıyla uyum içinde çalışmak, parti üyelerimize gereken değeri vermek ve önümüzdeki seçimlerde İYİ Parti farkını göstermek amacıyla bu yola çalışma arkadaşlarımızla çıkıyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız bir toplantı ile adaylığımızı, projelerimizi, hedeflerimizi tek tek açıklayacağız”