GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2024 Pazartesi 13:10

CHP adayı Günay: Güzelbahçe'ye yatırımcı gelmiyor!

CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay basın mensuplarıyla bir araya geldi. Güzelbahçe'nin nüfusunun azlığına değinen Günay, "Güzelbahçe nüfusundan dolayı yatırımcılar gelmiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay, basın mensuplarıyla bir araya gelerek soruları yanıtladı. 

15 yıldır CHP üyesi olduğunu ve çok emek verdiğini belirten Günay, "Artık ilçeme ve partime hizmet etmek istiyorum. Kamuoyunda söylenen eksikleri tartışarak ilerlemek istiyoruz. Geçen hafta muhtarlarımızla konuşarak onların önerilerini aldık" açıklamasını yaptı. 

'YUVAMA DÖNDÜM'
Değişimin mağduru olduğunu belirten ve yuvası olduğunu belirttiği Güzelbahçe'ye döndüğü söyleyen Günay, "Genel merkezimiz değişim diyerek bir gençleşmeye gitti. Ben de değişimin mağduru oldum. Çünkü ben Urla diyordum ancak Genel Merkez değişim dediği için, ben yeniden yuvaya döndüm. Genel Başkan da sen yuvaya dön, senin yerin orası, Mustafa Başkanı koymıyoruz, 3 dönem olmuyor dedi. Değişim için ilçe başkanmızla beraber çalışıyoruz" dedi. 

'ÖZEL BANKA GELMİYOR'
Güzelbahçe'nin nüfusunun azlığına değinen CHP adayı Günay,  "Güzelbahçe'nin bir an önce büyümesi gerekiyor. Bir ilçede özel banka yoksa orası henüz gelişmemiştir. Nüfus az olduğu için özel bankalar gelmiyor.Ekonomi Üniversitesi'nin buraya gelmesiyle nüfus artacak. Burası için de örgütümüzle birlikte neler yapabileceğimize bakacağız. Ekonomi Üniversitesi bizi Buca veya Bornova gibi bir yer olma yolunda ilerletiyor. Biz de bunu örgütümüz ve büyükşehir ile görüşüp, imar hakkında neler yapabileceğimizi göreceğiz. İmar açısından dolu olduğu için Güzelbahçe'ye imar açılmadan nüfus artamaz. Bu dönem 1 yılda 291 kişi artmış. Seçmene vurulduğunda 1 sandık kadar kişi gelmiş" değerlendirmesinde bulundu. 

Mecliste genç ve kadın kotasının dolacağını belirten Günay, "Gençler bizim için olmazsa olmaz. Kadın kotası değil cinsiyet kotası demekte fayda var. Değişimin ana yapısında genç ve kadınlar üzerine konuşursak, mecliste bu kontanın doldurulacağını göreceksiniz" ifadelerini kullandı. 

'GÜZELBAHÇE'YE YATIRIMCI GELMİYOR'
Nüfus azlığından Güzelbahçe'nin yatırımcı çekmediğini belirten Günay, "Bizim sağlık hizmeti için ayrılan bir yerimiz var. Şu an orayı Büyükşehir kullanıyor. 2009'da o alanla ilgili büyük hayallerimiz vardı. Bizi 3-4 yıl emlakçılar oyaladı. Biz o alanı gözümüzde büyütmüştük. Firmaya verir ve teknik ekiple yap işlet devret diye düşünmüştük. 5 yıl buna zaman harcadık. Doğru olan şu oldu, Güzelbahçe nüfusundan dolayı yatırımcılar gelmiyor. Seferihisar ve Urla Devlet Hastanesi'nden dolayı buraya sağlık için yatırım yapılmıyor. Yerimizi devlete verelim ve hastane yapılsın dedik. Sağlık Bakanlığı uygun görmedi. Nüfusumuz 30 bin olunca ve yakın ilçelerdeki hastaneler olmasından dolayı uygun bulunmadı. Güzelbahçe bu konuda çok mağdur değil. Urla Devlet Hastanesi'nin poliklinikleri var.  Ekonomi Üniversitesi ile beraber nüfus büyüyecek. Bizim imar çalışması yapmamız lazım. Ekonomi Üniversitesi bizi Buca'daki gibi farkı bir yola ittiriyor. Biz büyükşehir ile oturup imar durumunda nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz. Şu an imara açılmayıp yeni yerler oluşmadığı sürece nüfus artmayacak. Urla, Seferihisar alan konusunda daha avantajlı" açıklamasını yaptı.