GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2024 Pazartesi 12:27

Kırat, İzmir adayını İYİ Parti'den buldu!

Demokrat Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Burcu Bostancıoğlu oldu. Dr. Bostancıoğlu açıklamasında “İzmir kültürü tüm anadoluya kucak açmıştır. İzmir herkese ana kucağı  olmuştur. Dini , dili ırkı ne olursa olsun İzmir bağrına basmıştır. Biz birlikte güzeliz. İzmir, Demokrat Parti’nin evi, kalbi. Kısacası mekanın sahibi geri geldi” dedi. Konak Belediye Meclis üyesi olan Bostancıoğlu, 2018 yılında milletvekili adayı olmuş ve seçilememişti. Bostancıoğlu, bu yılın başında İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin seçim hazırlıkları hızla devam ediyor. Demokrat Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamak üzere aday açıklama toplantısı düzenledi. Toplantıya Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş, İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş katıldı.

Toplantıda Demokrat Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Burcu Bostancıoğlu olduğu duyuruldu. Konak Belediye Meclis üyesi olan Bostancıoğlu, İYİ Parti'de siyaset yürütmüştü.

UYSAL: HİÇKİMSENİN OYU KİMSENİN CEBİNDE GARANTİ DEĞİLDİR
Yerel seçimlerde İzmir’in meselelerini gündeme alarak rekabet içinde olacaklarına değinen Genel Başkan Gültekin Uysal, “Nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi her vasfıyla temsil eden İzmir’i dönem dönem idare etmiş bir partiyiz. Var gücümüzle çalışacağız. Ayın 20’sine kadar adaylarımızı kademe kademe açıklayacağız. Geri kalanlarını da İzmir kamuoyuyla buluşturucağız. Yerel seçimler çok kıymetli. Mahalli idarelerin, şehirlerin, büyük şehirlerin bugünü değil yarınını kucaklayacak bir vizyona ihtiyacımız var. Tarih milletlerin yarışıdır deriz ama artık şehirlerin de üniversitelerin, bireylerin de yarışıdır. Hızla değişen dünyada yerel yönetimlerin o şehrin gelişimine katkı sağladığını biliyoruz. Geçmişle mukayese ettiğimizde yerel yönetimlerin kademe kademe gücünü yitirildiğini biliyoruz. Bu rekabete şartlanmış şekilde değil pozitif bir siyaset anlayışımızla beraber kendi sözü olanların elbette anlatacağı şey kendisidir. Biz de İzmir’de kendimizi anlatacağız.  Siyasetin siyah ile beyaz arasına sıkıştığı dönemde, daha çok karşıtlık değerler üzerinden milletimizin gerçek gündemi konuşulamaz halde. Yerel seçim olması sebebiyle yerelin tartışması gereken meselelerde seçim sürecinde kamuoyunun kantarına çıkarak  sıçrama yapılması gerekirken bunu yapamıyoruz. Bizim en önemli amacımız İzmir’in meselelerini, gündemini merkezine İzmir’i alarak tartışarak ve rekabet anlayışı içerisinde olacağız. Ege’nin evladı olarak, yönümüz İzmir’e dönüktür. Demokrat Parti olarak İzmir, bizim önemli bir direnç noktamızdır. İzmir’imizin ortaya koyacağı irade önemlidir. Hiçkimsenin oyu kimsenin cebinde garanti değildir. İzmirliler kendi kararlarını verecektir” ifadelerini kullandı.

BOSTANCIOĞLU: MEKANIN SAHİBİ GERİ GELDİ
Demokrat Parti İzmir Büyükşehir adayı Bostancıoğlu şöyle konuştu:

“Kadınların seçme ve seçilme hakkının bir medeniyet meselesi olduğunu gösteren ve kadın hakları için mücadele den Ulu Önderimiz Atatürk’e minnettarım. Bir kadın olarak büyükşehir adayı olmak büyük bir onurdur. Bu sadece seçim değil Atatürk’ün başlattığı mücadelenin ve kadınların toplumda daha fazla yer almasıdır. Üç kuşak İzmir kadınıyım. İzmirli kadınların temsilicisiyim. 5 yıldır yerel siyaset içinde kente hizmet ediyorum. İzmir kadın dostu bir şehridir. Zaman zaman bundan rahatsız olanlar İzmir’imizi gavur olarak nitelemiştir. İzmir kültürü tüm Anadolu’ya kucak açmıştır. İzmir herkese ana kucağı  olmuştur. Dini , dili ırkı ne olursa olsun İzmir bağrına basmıştır. Biz birlikte güzeliz. İzmir, Demokrat Parti’nin evi, kalbi. Kısacası mekanın sahibi geri geldi. İzmirlilerin refahını artırmak için eğitimde, sağlıkta, ulaşımda hak ettiği yere ulaştırmak için çalışacağım. Hiçkimseyi ayrım yapmadan kucaklayıcı bir anlayışla İzmir’e hizmet edeceğim”

‘İZMİR’DE DEĞİŞİM İSTEYEN BİR NÜFUS VAR’
İzmir’de hedefledikleri oy oranı sorusuna yanıt veren Bostancıoğlu, “Sahada çok aktif gezen, tramvay, metro kullanan biriyim. Çok iyi duyuyoruz, dinliyoruz. İzmir’de değişimi isteyen bir nüfus var. İzmir’in yüzde 52’si kadın. Kadın belediye başkanının 30 yılda gündeme gelmediğini varsayarsak ve gerçekten inanarak kendimizi sahada belli edersek iyi bir oy oranı alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bostancıoğlu, yerel yönetimlerin STK’lar ile  birlikte hareket etmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Kadrolarda profesyonelleşme gerekiyor. Alanında uzman ekiplerle çalışmamız gerekiyor. Bir STK başkanı olarak ben de altını çizerek söylüyorum STK ile birlikte çalışılacak. Bizlerden daha fazla sahada çalışıyorlar. Onların da en büyük sıkıntı, dikkate alınmamak, dinlenmemek. Kuracağımız ekibin içinde STK mutlaka olacak” ifadelerini kullandı.