GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2024 Pazartesi 13:11

CHP’de meclis üyesi mesaisi… İzmir’de ön seçim yok!

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde belediye meclis aday üyelerinin belirlenmesine hız verildi. Cumhuriyet Halk Partisi, il ve ilçe başkanlıklarına bu anlamda gönderdiği genelgede İzmir’in bütün ilçelerinde ön seçim olmayacağını bildirdi. Onama yetkisinin Merkez Yönetim Kurulu’na bırakıldığı aday belirleme süreci için mutabakat ve kontenjan mesajı verildi.

EGEDESONSÖZ – Yerel seçimlere günler kala siyasi partiler aday seçme çalışmalarını hızlandırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgede belediye meclis üyeleri adaylarının belirlenmesi noktasında yöntemleri sundu. Belediye meclis üyeliğinde yetkiyi ilçe başkanlıklarına bırakan genel merkez, bazı ve il ve ilçelerde onama yetkisini Merkez Yönetim Kurulu’na bıraktı.

İZMİR’DE ÖN SEÇİM YOK
İzmir’in bütün ilçelerinde ön seçim olmayacağı belirtildi ve belediye meclis üyelerinin onanması Merkez Yönetim Kurulu’na bırakıldı. İzmir’de il ve ilçe başkanlıklarından taslak liste hazırlanması istenirken bu listenin Genel Merkez’e sunulması gerektiği belirtildi.

MUTABAKAT VE KONTENJAN MESAJI
Listelerde il başkanı, ilçe başkanı, ilçe belediye başkan adayı, büyükşehir belediye başkan adayı ve bölge milletvekillerinin azami mutabakat sağlaması yönünde not düşüldü. Listelerde her üç sıraya bir kadın, her beş sıraya bir genç kontenjanı ayrıldığı belirtildi. Genel Merkez taslak listeleri en geç 13 Şubat Salı günü saat 17:00’ye kadar iletilmesi gerektiğini söyledi.

Geçici aday listelerinin 23 Şubat tarihinde ilan edileceği ve itirazların 24 Şubat saat 17:00’ye kadar süreceği belirtildi. İtirazlar sonucunda kesin kararın 1 Mart’ta açıklanacağının altı çizildi.