GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2023 Salı 07:19

Belediye işçilerinden 'kadro' grevi... İzmir'de hayat duracak!

Genel-İş üyesi belediye işçileri tüm ülke geneli ile eş zamanlı olarak İzmir'de de, kadro, insanca yaşama yetecek kadar ücret ve vergide adalet talepleri ile bugün öğleden sonra yarım günlük iş bırakma eylemi yapacak. Otobüs ve acil birimler dışında 35 bin belediye işçisi hizmet üretmeyecek.

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ - Yerel yönetimlerde örgütlü DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası bugün ülke genelinde iş bırakacak. Sendika, belediye işçilerinin ücretlerinin iyileştirilmesi, belediye şirket işçilerine yapılan ayrımcılıkların son bulması ve kadro ve ilave tediye hakkının sağlanması için öğleden sonra yarım gün hizmet üretmeyecek.

ACİL BİRİMLER DIŞINDA
İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesi ve 22 ilçe belediyesinde örgütlü 35 bin belediye işçisi de öğleden sonra iş bırakacak ancak ESHOT, Eşrefpaşa Hastanesi acil, aş evleri ve itfaiye gibi acil birimler bir aksama olmayacak. 

GENEL BAŞKAN ÇALIŞKAN DA İZMİR’DE
Saat 12:00’de üretimi durduracak olan Genel İş üyesi belediye emekçileri Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelerek miting havasında bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Konak’taki açıklamada DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da işçilere seslenecek.

Sendikanın talepleri şu şekilde:

- İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir!
- Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır!
- Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir!
- Vergide adalet sağlanmalı ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir!