GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2023 Pazartesi 15:36

Bakanlık ve İZSU raporu açıkladı... Çeşme'de mavi bayraklı plaja onay

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı birimi tarafından yapılan denetim sonucunda kapatılan Çeşme’nin mavi bayraklı Tekke Plajı eski haline döndü. Artan yoğun nüfus nedeniyle sistemdeki arıza nedeniyle denize karışan atıklar için kısa sürede önlem alındı. Bakanlık ve İZSU’nun son analizlerine göre plaj suyuna uygunluk raporu verildi.

EGEDESONSÖZ- Kurban Bayramı tatili ve sonrasında yaşanan nüfus yoğunluğu nedeniyle yaşanan bir arıza sonrasında Çeşme’nin mavi bayraklı Tekke Plajı’nda ortaya çıkan kirlilik yok oldu.  Kanalizasyon hattındaki tıkanma sonrasında ekiplerin müdahalesine kadar geçen sürede denize pis su ve atık karışmıştı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün Çeşme Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne verdiği talimat sonrasında alınan numunelerde kolibasili oranı yüksek çıkıncı plaj geçici süreyle kullanıma kapatılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü kanalizasyon hattındaki tıkanma ve arızayı kısa sürede giderirken yeni analiz sonuçları da ortaya çıktı. Çeşme’nin berrak denizi ve temiz suyuyla bilinen mavi bayraklı halk plajının kullanıma açılması kararı alındı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan “Yüzme Suyu Takip Sistemi’ne göre su temizlik oranı “mükemmel” olarak tarif edildi.  İZSU Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın su analiz sonuçları ise “iyi” olarak kayıtlara geçti.