GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2016 Çarşamba 10:25

Bakan Bozkır: Önerilerimiz AB'yi şaşırttı!

AB Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye'nin sığınmacı zirvesindeki önerilerinin AB'de şaşkınlık yarattığını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, 7 Mart'ta yapılan AB-Türkiye zirvesindeki önerilerinin AB'de şaşkınlık yarattığını söyledi.

Bakan Bozkır, NTV canlı yayınında AB ile ilişkiler başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"29 Kasım zirvesiyle kartların yeniden dağıtıldığı bir ortam ortaya çıktı" diyen Bozkır özetle şu ifadeleri kullandı: "Bunun kendine has unsurları var. Esas unsur illegal göçün daha aşağı çekilmesiydi. Sayın Başbakanımız 7 Mart zirvesi sırasında önemli bir hamle ile sorunun çözümünü mümkün hale getirebilecek bir paket sundu. Bu hazırlıklı olmadıkları bir ortamda Avrupa Birliği makamlarında şaşkınlık yarattı.

Biz Türkiye olarak tek yerden karar alarak sunabiliyoruz ama 28 ülkenin olduğu bir yapıda her unsurun kabulü için aradan geçen dönemde kendi aralarında çalışmalar yürütüyorlar.

(Avrupa Komisyonu Başkanı) Donald Tusk'un Ankara'da Sayın Başbakanımızla yaptığı görüşmede bütün bir paketin unsurları tekrar görüşüldü.

Bu paketin bir bütün olduğu ve içinden bazılarının seçilerek bazıları kabul edilmeyerek geçerli kılınamayacağı net bir şekilde ifade edildi. Bu unsurlarda mutabakat sağlanırsa paket yürürlüğe girer. Önerilerimizin kabul olup olmaması cuma günü belli olacak."