GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2016 Çarşamba 09:19

CHP İzmir’de o başkan neden istifa etti?

Bayındır İlçe Başkanı Aydilek görevi bırakma kararı aldı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan istifa kararının nedenini anlattı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütü’nde flaş bir gelişme yaşandı.

Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek görevinden istifa etti. Karar parti içinde şaşkınlık yaratırken Aydilek’in Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile yaşadığı problemler nedeniyle görevi bıraktığı ileri sürüldü.



NEDEN SAĞLIK SORUNU
Egedesonsöz’e konuşan Aydilek iddialara açıklık getirdi. Aydilek, “Görevimden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettim. Yaşım da baya ilerledi. Artık görevimi genç arkadaşlara devretmek istiyorum. Belediye Başkanımızdan somut bir şikayetim yok. Örgütümün varsa bilemem. Ama ben sağlığım dolayısıyla istifa ettim” dedi.

İLÇE BAŞKANI İLE ARAMDA SORUN YOK
Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli de İlçe Başkanı Aydilek ile hiçbir sorununun olmadığını söyledi. Sesli, “Bizim öncelikli olarak Bayındır için çalışmamız gerekiyor. Bunu iktidar partisinin ilçemdeki temsilcilerine de söylüyorum. Onlar da bu konuda bize destek veriyorlar. Başka Bayındır ve gideceğimiz yer yok. Tüm çalışmalarımızı bu amaç ve görüş etrafında yapıyoruz. İlçe başkanı ile de hiçbir problemim olmadı. Önceki gün birlikte yemek yedik, bir araya geldik. Yönetimin de beklemediği bir karar oldu. Sayın başkanın kendi takdiridir. Parti gerekeni yapar ve yönetim içinden seçimini yapar” dedi.

İstifa kararı alan Aydilek, bugün İl Başkanı Alaattin Yüksel ile yarın da Ankara’ya giderek Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile görüşecek.