GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2016 Çarşamba 08:26

CHP’li Bakan rakibine oy verene dokunuyor

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, partisinin iktidarının rakip partilere oy veren kesimlerle iletişim kurup önyargıları yıkmaktan geçtiğini belirterek, "Ulaşmak ve dokunmak lazım" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, üyesi olduğu Milli Savunma Komisyonu'nda uzman jandarma, astsubay, uzman erbaş ve albayların özlük haklarını gündeme taşıdı.

Partinin yerel yönetim projeleri konusunda çalışma yapan Bakan, tüzük kurultayı öncesi örgütün taleplerini dinledi. Türkiye'nin dörtte birinin CHP'ye oy verdiğini belirten Bakan, geleceği kurgulayarak iktidar olunabileceğini söyledi. Bakan, "Özgürlük, demokrasi, adalet sorunuyla ilgili konularda geleceğe yönelik adımlar atarsak iktidar oluruz. Kimse sonsuza kadar iktidar olamaz. Türkiye bundan daha kötü de yönetilemez. İktidar o kadar hükümran ki iktidar partisi devlet partisi haline dönmüş. Soğuk savaş döneminde değiliz, tek parti dönemde hiç değiliz, hesapta demokrasinin en gelişmiş olduğu dönem ama tek adam iktidarı kuruldu. Bunun için bize oy vermeyen MHP ve AKP'ye oy veren kesimlerle temasa geçtim. STK'ları, hemşehri derneklerini tek tek telefonla arıyorum, ziyaret ediyorum, mesaj atıyorum. Gidilmeyen derneklere gitmeliyiz. Önce birbirimize karşı önyargının ortadan kalkması gerekir. Bunun yolu da iletişim kurmak. Ulaşmak ve dokunmak lazım. Bunu 133 CHP milletvekili, 81 il başkanı, yüzlerce ilçe başkanı, belediye başkanları, meclis üyeleri, yakasında CHP rozeti taşıyan herkes yaparsa iktidar oluruz" dedi. (dha)