GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2016 Çarşamba 10:22

CHP İzmir’de tüzük harekatı: Komisyonda kimler var?

CHP İzmir İl Başkanlığı genel merkezden gelen talimat doğrultusunda tüzük komisyonu kurdu. Komisyonda partide görev yapmış isimlere yer verildi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP’de kurultayın ardından başlayan tüzük değişikliği çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Parti yönetimi, kurultayda aynı zamanda üç maddelik tüzük değişikliğini gerçekleştirmişti. Parti tüzüğünde bütünlük ve değişikliklerin diğer maddelerle uyumsuzluğu, eleştirileri beraberinde getirdi. Parti, Temmuz ayında yeni bir tüzük kurultayı için faaliyetlere başladı. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında oluşturulan genel merkezdeki heyet illere yazı yazarak görüş ve önerileri toplamaya başladı. Mart ayı sonuna kadar değişiklik taleplerini iletecek olan iller, genel merkezden taleplerini sıralayacak.

KİMLER VAR?
Genel merkezden gelen yazı doğrultusunda İzmir’de de tüzük komisyonu oluşturuldu. Komisyonda PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Bilim Kültür Platformu Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız, CHP İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, eski Milletvekili Sabri Ergül, Mehmet Türkbay, Barış Erel, Birgül Değirmenci, Esin Doğan Metin, Ali Hıdır Uludağ, Kazım Umdular ve Aytül Tokgüzlü yer aldı.

İlçe başkanlıkları, STK’lar ve farklı kesimlerin görüşlerini alacak olan komisyon hazırladığı öneri listesini genel merkeze iletecek. Parti tarafından hazırlanan tüzük önerisi tekrar il başkanlıklarına gönderilerek yeniden son hali için görüş istenecek.

BEKLENTİLER
Tüzük değişikliği ile partide birçok yeni düzenleme bekleniyor. Partinin 60 kişilik PM üye sayısını 40’a düşürmesi öngörülürken MYK üyelerinin, PM tarafından seçilmesine olanak tanıyacak bir düzenleme yapılabileceği dile getiriliyor. Partinin önemli görevlerinden biri olan genel sekreterlik ve örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı başta olmak üzere bazı kritik görevlerin seçim kriterinin dışında tutulacağı ifade ediliyor. Ayrıca, kadın ve gençlik kotaları için uygulanan oranların attırılması bekleniyor.

ÖRGÜT HİZMETLERİ HALKA ANLATACAK
Öte yandan CHP İzmir’de İl Başkanı Alaattin Yüksel’in yüzde 60 hedefi üzerine çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

İl binasında ilçe sekreterleri ve örgüt yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcıları, İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinde Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven başkanlığında bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta sonu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel yönetimlerin çalışmalarının ve CHP’li belediyelerin hizmetlerinin yeteri kadar halk tarafından bilinmemesi ve yeteri kadar halka anlatılmaması üzerine verdiği mesajlar, CHP İzmir İl Yönetimini harekete geçirdi.

İl binasında ilçe sekreterleri ve örgüt yönetimlerinde sorumlu ilçe başkan yardımcıları koordinasyonu daha iyi sağlamak ve parti politikaların, yerel yönetimlerin çalışmalarının halka daha iyi anlatılması noktasında talimat verilerek çalışmalar yapılması konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Örgütler, yerel yönetimlerin hizmetlerini halka daha iyi anlatılması için çalışmalar yapacak.