GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Kasım 2023 Salı 15:56

Adı büyükşehir ile anılıyordu… Kasapoğlu-Özfatura ziyaretinde neler konuşuldu?

AK Parti İzmir Milletvekili, Gençlik ve Spor eski Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, iki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Dr. Burhan Özfatura’yı ziyaretinin perde arkası belli oldu. Özfatura, Kasapoğlu ile siyaset konuşmadıklarını, İzmir Zihinsel Engellileri Yaşatma ve Koruma Vakfı’ndaki çocukların spor eğitimlerine dair görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu. Özfatura, yakın arkadaşı Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesine üzüldüğünü söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili, Gençlik ve Spor eski Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Anavatan ve Doğru Yol Partilerinden iki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Dr. Burhan Özfatura’yı ziyaret etti. Özfatura’nın sosyal medya hesabından duyurduğu bu ziyarette iki siyasetçinin, yaklaşan yerel seçimler öncesi fikir alışverişinde bulunduğu yorumları yapılmıştı.

AK Parti Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu adı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de anılırken, Burhan Özfatura, ziyarette yerel seçimler ya da siyaset konuşulmadığının altını çizdi.

VAKFIMIZIN SPOR ÇALIŞMALARINA KATKILAR SAĞLADI
Özfatura, görüşmenin içeriğini şu sözlerle özetledi:

“Sayın Milletvekili, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı idi. Bizim de eski vücut geliştirme dalındaki Milli sporcumuz Eryetiş Kurtaral gözetiminde spor faaliyetlerimiz var. O konuda istişarede bulunduk. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla bize destek verecek. Engelli çocuklarımıza spor yaptırmak istiyoruz, hem sağlık hem de eğitim anlamında. Spor eğitimleri yaptırarak çocuklarımızın kaslarını güçlendirmek istiyoruz. Vakfımızda 80 metrekarelik bir alanımız var, oraya spor aletleri gerekiyor. Vekilimiz, orası için gerekli olan spor aletlerinin temini için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gerekli talimatları verdi. Kendisiyle daha önceden taşınıyoruz. İzmirli bir ailenin çocuğu. Çok güzel bir bakanlık yaptı. Spor ve rehabilitasyona baktığı için bakanlığı zamanında, bizi çok iyi anladı ve ihtiyaçlarımızın karşılanmasını sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Siyaset konuşmadık. Zihinsel engellilerle ilgili çalışmalarda belediyelere düşen görevleri anlattık ama siyaset konuşmadık. Anadolu Otizm Spor kulübümüz vardı, tescilli değildi. Vekilimiz, kulübümüzün tescilini de gerçekleştirdi. Ayrıca sporcularımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığının kamp merkezlerinden yararlanmasının da önünü açtı.”

Kasapoğlu-Özfatura buluşmasındaki fotoğrafta yer alan üçüncü kişinin, vücut geliştirme dalında Dünya şampiyonu olan İzmirli eski Milli sporcu Eryetiş Kurtaral’ın olduğu anlaşıldı. Kurtaral’ın, Vakıf yönetim kurulu üyesi olan, aynı zamanda vakfın iktisadi işletmesinin kurum temsilciliğini görevini yaptığı öğrenildi.

CHP İLE İRTİBATIM, KEMAL KILIÇDAROĞLU KARDEŞİMLE SINIRLIYDI
Dr. Burhan Özfatura,Hesap Uzmanları Kurulu’ndaki görevi sırasında tanıştığı 40 yıllık arkadaşı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Kurultayı’nda kaybetmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. “Kemal’in kaybetmesine çok üzüldüm” diyen Özfatura, duygularını şöyle özetledi:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesine çok üzüldüm. Sandıklar sayılmadan, tahminde bulunmamak lazım. Fakat kurultayda böyle bir yanlış yapıldı. Kemal, 700 küsur imzayla aday oldu ama birinci turda 700 oy alamadı. İkinci turda aldığı oy, 600’ün de altına düştü. İkinci tura geçilmemeliydi, ilk turda işi bitirmeliydi. Kemal’in kaybetmesini, CHP için kayıp olarak mı görüyorsunuz, diye soruyorsunuz. Ben Ben CHP’li değilim. Hiçbir partiye üye değilim. CHP’nin iç meselelerine girip yorum yapmam yanlış olur. Benim CHP ile irtibatım, sadece kardeşim Kemal Kılıçdaroğlu ile sınırlıydı. Kemal’in kaybetmesine üzüldüğümü bir kez daha belirtmek istiyorum.”