GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Kasım 2023 Salı 15:03

Özel’in ‘Çiğli ekibi değişikti’ çıkışına Çiğli’den yanıt geldi!

CHP Kurultayı’ında partinin yeni Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’in, “Çiğli ekibi değişikti” sözlerine, İlçe Başkanı Erkan Akar’dan yanıt geldi. Akar, “İlçe örgütümüzün Genel Başkanımıza asla bir saygısızlığı olamaz. O kötü tezahürat yapanların tribününde Çiğli örgütünden hiç kimse yoktu. Biz kötü tezahürat yapmadık” dedi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ - CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel’in, kurultayda yaşananlarla ilgili değerlendirmelerinin yankıları devam ediyor. Salona girdiğinde Adana, Mersin ve İzmir Çiğli’den gelen ekiplerin ilk beş dakikadaki tezahüratları karşısında şok yaşadığını belirten Özel’in, “Çiğli ekibi değişikti. Tezahüratları bile bizimki gibi değildi” sözlerini değerlendiren CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, kötü tezahüratta bulunanlar arasında Çiğli örgütünden kimse olmadığını söyledi, “Biz kötü tezahürat yapmadık” ifadesini kullandı.

O BÖLÜMDE BİZ YOKTUK, GENEL BAŞKANI BİLGİLENDİRECEĞİZ
Genel Başkan Özgür Özel’in, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a “Zeynel abi, arkadaşlara söyle, iki dakika sussunlar” dediğini duyduklarını belirten CHP Çiğli İlçe Başkanı Erkan Akar, şunları söyledi:

“Genel Başkanımızın sözünü ettiği o tezahüratları, Çiğli İlçe örgütü olarak biz yapmadık. Kendilerine bir şekilde ulaşıp, bu konuda bilgilendirme yapacağız. İlçe örgütümüzün Genel başkanımıza karşı bir saygısızlığı asla olamaz. O protestoların içinde, o kötü tezahüratta kesinlikle ve kesinlikle Çiğli İlçe örgütü yok. Ben öbür tribündeydim. Herkes, bir şekilde tezahüratlar yaptı o atmosferde. Ancak o kötü sözleri söyleyen bizim arkadaşlarımız değildi. Bana göre güzel bir ambiyans vardı hem Özgür Bey’e karşı, hem de Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı. Orada güzel şeyler de yaşandı. Özgür Bey’in özellikle işaret ettiği o bölümde bizim arkadaşlardan kimse yoktu. Kurultayın önemini daha Ankara’ya gitmeden tüm arkadaşlara anlattık. Partimize yakışır bir şekilde davranılmasını istedik. Örgütümüz açısından iyi bir kurultay oldu. İki adayımızı da alkışladık. Tekrar söylüyorum; kötü tezahürat yapanlar arasında Çiğli yoktu. Biz kötü tezahüratlara girmedik”