GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2023 Pazartesi 14:18

AK Partili Kaya'dan 'cezaevi' tepkisi: Yol da pazar yeri de kapanabilir!

Buca Cezaevi’nde planların iptal olması halinde yol ve pazar yerinin kapanma riskine dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “CHP'li Soyer yalan söylemeyi alışkanlık haline getirdi. Sen plan yaptın, biz yeni plan yaptık. Şu an orada ilçe belediyesi pazar yeri açtı. Adnan Kahveci'yi açtık... Şimdi neyle karşı karşıyayız? İkisinin kapanması ile karşı karşıyayız. Kim engellemiş oluyor? CHP'li Büyükşehir , CHP'li Buca Belediyesi'nin pazar yerini durdurmak için dava açıyor. CHP'li Soyer yerini bile bilmez buranın” dedi.

EGEDESONSÖZ _AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya  Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kaya, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kentte en yoğun tartışmalara neden olan Buca Cezaevi’nde geçtiğimiz günlerde alınan yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklenen Kaya, planların iptal olması durumunda yaşanacak sürece dikkat çekti.

ONLAR VATANDAŞIN DERDİNİ BİLMEZ
Cezaevi alanına konut ağırlıklı yapıların yapılacağını gösteren görsellerin gerçek olmadığını belirterek sözlerine başlayan Kaya, “Kaldırdık da... Kuyruklu yalan. CHP'li Soyer yalan söylemeyi alışkanlık haline getirdi. Sen plan yaptın, biz yeni plan yaptık. Şu an orada ilçe belediyesi pazar yeri açtı. Yolu açtık Adnan Kahveci'yi... Şimdi neyle karşı karşıyayız? İkisinin kapanması ile karşı karşıyayız. Kim engellemiş oluyor? CHP'li Büyükşehir , CHP'li Buca Belediyesi'nin pazar yerini durdurmak için dava açıyor. CHP'li Soyer yerini bile bilmez buranın. Şimdi karşı karşıya olduğumuz riski düşünebiliyor musunuz? İller Bankası ile konuşacağız. Yol ve pazar yeri kapanma riski ile karşı karşıya. İptal olursa plan AVM planları olacak. Soyer ve meclis üyeleri bunu yapmıyorlar, yaptığımız işin önüne geçmeye çalışıyorlar. Onların derdi oranın yeni bir Basmane çukuru olması. Orası Çakmur'un yaptığı bir çukur, burada da yeni bir Buca Çukuru oluşturma derdindeler. Bunal ilgili iller bankası ile konuştuk kesinti olmadan planları yapacağız. Burada kaybeden CHP ve Soyer olacak. Ancak biraz süreçte ağlaşmış olacak. Burada İller Bankası'nın yeri. Kamunun yeri. Bunlar Urla'da özel kişilere ne rantlar verdiler.  Pazar yerini kazandırdık kötü mü oldu? Adnan Kahveci Bulvarı kötü mü oldu? Yeşil alan ve donatı alanlarını Buca belediyesine vereceğiz zaten. Muazzam bir iş çıkacaktı ortaya. CHP'li Soyer vatandaşın derdin  bilmez ki. CHP'li bir avukat var orda,umurunda değil onunda. Vatandaşın derdini bilmezler. Bilseler AVM planını ellerinde tutmazlardı. Biz ne yolun kapanması ne diğer konuda olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bir tane dikili ağaçları yok Buca'da şimdi Buca Belediyesi ile yaptığımız işi engellemeye çalışıyorlar” dedi.

SOYER ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞIYOR
Buca Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında sorun olabileceğini belirten Kaya, “Rekreasyon alanı veriyoruz onu da dedim. Alanı yapması için planı hazırla dedik. Bundan kim kazanacak? Buca Belediyesi kazanacak. Soyer bunu önüne geçmeye çalışıyor. Rahatsız oluyor. İki belediye arasında da problem mi var bilemem” diye konuştu.

Seferihisar Mahalle Delege seçimleri üzerinden de Soyer’e yüklenen Kaya, “CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Başkanının delege yazmamışlar kendi mahallesinde, kişiyi disipline sevk etmişler. Demokrasi diyorlar ya... Demokrasi anlayışları bu. Ulamış'taki partilileri ile problem yaşamışsın demek ki. Nalbantoğlu diyor ki herkes ayağını denk alsın... Kendi partililerine böyle diyorlar. Ben bunları İzmirlilerin vicdanına bırakıyorum. Sen belediye başkanın yazmadın partiden atsınlar... Söze gelince demokrasi, tek adamlık falan... Görüyoruz süreci” ifadelerini kullandı.