GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2024 Perşembe 13:46

AK Parti listesi çıktı… Bilal Doğan’lar karıştırıldı!

AK Parti’nin Konak Belediye Meclisi listesinin 12. sırasına yazdığı Bilal Doğan’ın adı, partide İl Başkan Yardımcılığı, Grup Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulunan, 2019’da Karabağlar Belediye Başkan adayı olan Bilal Doğan’la karıştı. Yılların siyasetçisi Bilal Doğan, “Listedeki Bilal Doğan, ben değilim. Meclis üyeliği için başvuru yapmadım” ifadelerini kullandı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – AK Parti, Konak Belediye Meclisi listesinin 12. sırasına Bilal Doğan’ın adını yazdı. Üç gün önce kamuoyuna duyurulan listede Bilal Doğan adını okuyanlar, o andan itibaren İzmir siyasetinin önemli isimlerinden, AK Parti’nin eski İl Başkan Yardımcısı, Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanı, Büyükşehir Grup Başkanvekili olarak görev yapmış Bilal Doğan’ı aramaya başladı. Üç gündür telefonu susmayan Bilal Doğan, her arayana “Listedeki Bilal Doğan, ben değilim. Benim meclis üyeliği başvurum yok. Sadece isim ve soyisim benzerliği var” açıklamasını yapmak zorunda kalıyor.

ARAYAN HERKESE DURUMU AÇIKLAMAK ZORUNDA KALDIM
Geçmişte AK Parti İl yönetim kurulu üyeliği, İl Başkan yardımcılığı, Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği, Büyükşehir Grup Başkanvekilliği ve 2019 seçimlerinde Karabağlar Belediye başkan adayı olan, kurulduğundan bu yana AK Parti’de siyaset yapan Bilal Doğan, adaşı Bilal Doğan’la adının karıştırılması üzerine Egedesonsöz’e bir açıklamada bulundu.

Doğan, kendisiyle aynı isim ve soy ismi taşıyan adaşına başarılar dilerken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Bilal Doğan kardeşimiz 12. Sıradan Konak Belediye Meclis üyesi yazılmış. İsim benzerliği nedeniyle telefonlarım susmadı. Tebrik telefonları edenler, hayırlı olsun, dediler. Oysa o meclis listesindeki Bilal Doğan, ben değilim. O kadar çok telefon aldım ki, o listedeki Bilal Doğan’ın ben olmadığımı açıklamak zorunda kaldım. Bu vesileyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hamza Dağ başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkan adaylarımıza, meclis üyelerimize, tabii ki de benimle aynı adı ve soyadı taşıyan Bilal Doğan kardeşime başarılar diliyorum. Ortada isim benzerliği dışında bir şey yok. Listeler yayınlanalı üç gün oldu, hala telefonum susmuş değil.”

MECLİS ÜYESİ ADAYI BİLAL DOĞAN, GÜNEY MAHALLE MUHTARIYDI
AK Parti’nin Konak Belediye Meclisi listesine yazdığı Bilal Doğan, 2014-19 yılları arasında Konak’ın Güney Mahallesi muhtarlığını yapmıştı. Bilal Doğan, 2018 yılından bu yana da AK Parti İlçe Başkanı Sait Başdaş’ın yönetim kurulunda görev yapıyor.