GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2024 Perşembe 13:14

AK Partili Kaya'dan rakibe salvo: Tugay’a CHP’liler de başarısız diyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na vatandaşlar tarafından kırık not verildiğini söyledi. Kaya açıklamasında “Bu iş vizyon meselesi. Siz çok basit meseleleri bile çözemezken, böyle bir şehri yönetebilme imkanınız olmaz. Cemil Bey'in böyle bir hazırlığı yok. Karşıyaka'daki karnesine bakmak lazım. Rasyonel değerlendirme yapacaksak zaten biz değil CHP’liler başarısız diyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’n sorularını yanıtladı.

Kaya programda CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ı hedef aldı.

CHP’YE BÜYÜK REAKSİYON VAR, SEBEPLERİNDEN BİRİ DE SOYER!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in CHP Genel Merkezi’ne aldığı tutum hakkında yorum yapan Kaya, “Geçmişe dönersek 2018’de milletvekilliği ve cuhmurbaşkanlığı seçimi oldu. Biz milletvekili olduk. Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanı oldu. 2019'da Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Biz dedik ki seçim seçimde bitmiştir, artık hizmet zamanı. Biz bu dönem CHP’ye mazeret bırakmayacağız, kentin çözülebilir hangi sorunu varsa hangi siyasi partiden olursa olsun yanlarında olacağız. İsterseniz belediyeye gelip görüşürüz dedik. Mühim olan hemşerilerimiz için eser üretelim. Soyer ile ilgili değerlendirmem şu oldu; Seferihisar'dan Büyükşehir'e gelmiş, bir hazırlık yok. İzmir'in sorunlarından bi haber, İzmir'i bilmiyor. Cemil Tugay bugün neyse aynısı. Bu şehirdeki en önemli eserlerden birisidir Gürsel Aksel... Şehrin göbeğindeki yapıyı görmeden sayın Tugay, ‘Çin Seddi’ demişti. Avrupa'nın en iyi statlarından biri. Bunu sadece biz değil yurt dışından gelen misafirler de söylüyor. Orası sadece 15 günde bir futbol oynanan alan değil 7/24 yaşayan alan. Bunu ‘Çin Seddi diktiler’ diye değerlendirdi. Soyer de böyleydi. Şehre geldi bir videoda burası neresi diye yanındakilere soruyordu. Maalesef süreç içinde zaten marjinal olan yaklaşımı derinleşti, daha marjinal gruplar ile 4,5 milyonluk İzmirlinin gündeminden farklı gündemeler savruldu ve kongrede Kılıçdaroğlu'nu destekledi diye alındı. Yani İzmirlide karşılığı yok diye değil. Soyer'in yüzünden sokağa çıkamayacak haldeydi  CHP. Ancak aday yapılmama nedeni tamamen kurultayda Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi. Türkiye'ye Cumhurbaşkanı yapmak istedikleri kişiyi kendi partililerinin başından aldılar, bu da komik bir şey aslında. Listeler İzmir’de bardağı taşıran son damlaydı ve bardak taştı. Bugün gititğimiz tüm yerlerde, 2023 seçimlerinde CHP'nin çok güçlü oy aldığı yerlerde bile çok büyük tepki ve reaksiyon var. Soyer de bunu sağlayan etkenlerden bir tanesidir” değerlendirmesini yaptı.

HA TUGAY HA SOYER!
Soyer ile Tugay arasında fark bulunmadığını söyleyen Kaya, “Sayın Soyer hep geriden geldi. Biz cezaevini konuşuyoruz, mesele halloldu geriden geldi, karman çorman etti işi. İnciraltı meselesi. Bunu siyaset üstü tutalım dedik. Şehrin göbeğinde  milyon metrekare yer planlandı, ilçe belediyeleri katkı koydu buna, sen yoksun. Belediye başkanı da değil bu. Sen Büyükşehir’in başkanısın. 5 milyon metrekare alana katkı koyamadın. 5 yıl sonunda geride kalıcı eser bırakmadın. Aziz Bey'e kızarız ederiz ama konuşabilecek birkaç konusu var. Sen 1 metre metro yapmadan gidiyorsun. 1 tane  kalıcı bir eser Soyer'in döneminde yapılmıştır diye bir şey yok. Cemil Tugay'da da aynısı olur. Ha Tugay, ha Soyer. İkisi de hazırlıksız geldi, ikisini de ilçe belediye başkanlığı dönemindeki karnesi zayıf. Şimdi alıp başarılı gibi Büyükşehir'e koyuyorsun. Soyer'i koydun, bütçe delik deşik. Kocaoğlu bütçe disiplini konusunda bir duruşu vardı. Cemil Tugay’da da Soyer’de de popülist söylemler… Trump tarzı siyasetçiler” ifadelerini kullandı.

SOYER’İN AÇIKLAMALARINDAN GÖRDÜĞÜM DEVAM EDECEK
“Soyer siyasi kariyeri sizin gözünüzde bitti mi?” sorusuna ise Kaya, “Meclisteydim... Grup toplantısı Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını Özgür Özel ağlaya ağlaya karşıladı. Sonra çıktı karşısına aday oldu.CHP’de her şey olur, herkes bir yere gelir. Bütün işler başkanlık katında kongre üzerinden dönüyor. Soyer tokum falan demiş. Demek ki yapı sağlam. Dolayısıyla CHP'de her şey olur. CHP halktan kopuk parti. Bakmayın parti isminde halk olduğuna. Halkın gündeminden kopuk. 17 seçime girdi Cumhurbaşkanımız CHP’ye karşı… Özgür Bey de süreçteki 3'ncü genel başkan ve her birinden büyük üstünlükle çıktık. Çünkü halkın gündemini hem Cumhurbaşkanımız tuttu ancak CHP farklı gündemleri tuttu. Benim açıklamalardan gördüğüm Sayın Soyer siyasette yola devam edecek. Etsin, bizim için problem yok.Burası CHP, her gün her şey olabilir. 14 oy ile 25 belediye başkanının 21'i gitti. 14 oy farklı olsa çok farklı şeyler konuşuluyordu İzmir'de. Cemil Tugay diye birisi yoktu” dedi.

TUGAY’A CHP’LİLER DE BAŞARISIZ DİYOR
Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı performansını yorumlayan AK Partili Kaya, “Karşıyaka'da belediye başkanlığı yapmış. O zamanki rakamlarla 500 milyona yapılacak stadın 8-10 milyonluk projesi yok gibi konularla uğraşmış, hemşerilerimizi kandırmak için bir dünya beyanatlar... Bu iş vizyon meselesi. Siz çok basit meseleleri bile çözemezken, böyle bir şehri yönetebilme imkanınız olmaz. Cemil Bey'in böyle bir hazırlığı yok. Karşıyaka'daki karnesine bakmak lazım. Rasyonel değerlendirme yapacaksak zaten biz değil CHP’liler başarısız diyor. Alıyorsunuz Büyükşehir'e getiriyorsunuz. Orada yapamadığı, hayal edemediği projeleri Büyükşehir'de nasıl hayal edip yapacak? Büyükşehir'in bütçesi nerelerde? Oradaki değişimi nasıl gerçekleştirecek? Karşıyaka’da meşhur opera binası vardı. Orayı pediatri binası yapmayı düşünüyordu, sonra vazgeçtiler. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. 5 yıllık siyasette yaptıkları ortada. Soyer’de bu hata yapıldı. Soyer’in 10 yıllık Seferihisar başkanlığı var. En kıymetli yerlerini satmış. Bugün parayla alınmaz o yerler. Bugün Büyükşehir için büyük projeler yapılacak kaynaklardı. Aynısı Cemil Tugay için de geçerli… Karşıyaka'daki karnesini ele aldığımızda bütün hemşehrilerimiz mutabık, ona oy vermiş hemşehrimiz ile de konuşuyoruz ancak 'Karşıyaka için ne yaptı İzmir için ne yapacak' diyorlar” şeklinde konuştu.

İZMİR'DE ULAŞIMDA YAŞANAN SORUNLARIN TEMELİ CHP'DİR
Kentteki en önemli sorunlarından birisinin kent için trafik olduğunu söyleyen Kaya, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın vaatlerine dikkat çekerek “Körfez Tüp Geçiş Porojesi, Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı ve başbakanlığı döneminde çok müdahil olmak istedi. Çok doğru tespitti. Normalde genel iktidarın görevi değildir şehir içi ulaşım. Ancak biz çözelim dedik ve körfez geçiş projesini yapalım dedik. Kim engelledi? İzmir Büyükşehir, Balçova Belediyesi, Narlıdere Belediyesi, Çiğli Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi... Hepsi CHP'li… ÇED sürecinde yaptıkları itiraz ile bu muazzam proje şimdi bitmiş ve kullanılıyor olacaktı. Hem raylı sistem hem otoyol ile 5 dakikada karşıya geçilecekti. İZBAN hattı 136 kilometre. Biz yaptık. Kınık'a kadar uzatacağız. Torbalı'dan Ödemiş'e kadar yapacağız. Şimdi İzmir-Ankara YHT yapıyoruz. İhracat limanı özelliğine İzmir'in kazandırılması için çalışıyoruz. İzmir büyüsün gelişsin, kentte yaşayan çocuklar terk edip gitmesin diyoruz. İstanbul'dan İzmir'e göç var yaptığımzı yatırımlar ile. Bu şehirdeki 1 numaralı sorun ulaşım. İtiraz için gerekçe doğal yaşamı etkileyecek. Körfez kokuyor zaten.Biz bu projeyi yaparken körfezi de temizliyorduk zaten. Koku sorunu da kalmamış olacaktı. Yağmur ayrıştırma kanallarını yapmıyorlar. O iş de bize kaldı. Bakıyorsunuz itiraz. Tamamen kamu kaynağı ile yapılacak bir iş. Şehrin dokusuna uygun… Ulaşım sorununu şu an belki biz İzmir'de konuşmuyorduk. Bundan belki en fazla yararlanacak da CHP olacaktı. Körfez geçiş projesini biz yaparken onlar bunu da biz yaptık derlerdi. Emin olun onlar da zarar etmezdi. Ancak hangi yakaşım ile ulaşımı çıkmaza soktular kendilerine sormak lazım. Yeni bağlantı yolları... Bunlar projelerimizde var. 2'nci çevre yolu ÇED sürecinde. Bunları başlattık yürüyor. Güzergahı bilmiyorlar daha.  O zaman da bir bakın demiştim.  Varsa itirazınız oturup konuşalım. Ancak konuşmak yok, hemen itiraz var. İzmir'de ulaşımda yaşanan sorunların temeli CHP'dir. İzmirli hemşehşrimiz biz bu projeleri yapmak için çaba sarf ettiğimizi biliyorlar ancak karşımızda takoz gibi engel olan CHP var” değerlendirmesini yaptı.