GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
17 Kasım 2022 Perşembe 12:02

'Fıstık' gibi araziye demir perde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, fıstık ağaçları ile kaplı alana binlerce güneş enerji paneli dikilmesi için çevresel etki değerlendirme süreci başlattı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - yönetim kurulu başkanlığını Kenan Özduran’ın yaptığı Doku Grubuna ait Alkor Alüminyum Şirket’inin Aliağa’da kurmak istediği güneş enerji santrali için ikinci kez Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kapısını çaldı.

İlk başvuruyu proje tanıtım dosyasının formata uygun olmadığı gerekçesiyle iptal eden Bakanlık proje için yeniden çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

Proje tanıtım dosyasına göre Yüksekköy Mahallesi’nde yer alan 24 bin 161 metrekare büyüklüğündeki 126 ada 84 parsele 2 MWe gücünde ‘lisanssız güneş enerji santrali’ kurulması hedefleniyor.

4 bin 371 adet güneş enerjisi panelinin dikilmek istendiği parsel Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ndeki bilgilere göre ‘fıstıklık’ alanında yer alıyor. Projenin onaylanması halinde onlarca fıstık ağacı kesilecek. Şirket bu proje için 10 milyona yakın bir bütçe ayırdı.