GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
12 Kasım 2022 Cumartesi 12:47

Bakanlık duyurdu... İzmir'e yeni taş ocakları yolda!

Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı, İzmir’de maden sahaları ile ilgili aldığı kararları duyurdu. Alınan kararlarla birlikte İzmir’in Ödemiş, Bergama ve Foça ilçelerine yeni taş ocakları yoldayken Bornova’daki iki taş ocağının ise genişletilmesine onay verildi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü son taşınmaz komisyonları kararlarını açıkladı. 8 Kasım 2022 tarihinde yayımlanan kararlara göre çok sayıda şehre dair uygun bulunan ihale onaylarını, arama ruhsat taleplerini, işletme ruhsat taleplerini ve kamu yararı kararı taleplerini ilan etti.

BERGAMA'DA ALTIN, ÖDEMİŞ'TE MERRMER
Bakanlığı kararlarında İzmir sınırları içerisinde maden ruhsat sahaları da bulunuyor. Harbor Madencilik Şirketi’nin Ödemiş’te mermer ocağı ile 5K Doğal Kaynaklar ve Madencilik Şirketi’nin Bergama’da altın ve bakır ocağı ile ilgili arama ruhsat taleplerini uygun buldu. Ticaret Sicil’de yer alan verilere göre 5K Doğal Kaynaklar ve Madencilik Şirketi’nin ortakları arasında Akça Holding’in yönetim kurulu üyeleri Osman Akça ve Turan Göksan bulunuyor.



ÖDEMİŞTE ALTIN, FOÇA'DA TÜF
Bakanlık ayrıca 5K Doğal Kaynaklar ve Madencilik Şirketi’nin Ödemiş’teki 4’üncü grup maden arama ihalesini de onayladı. Şirket bu alanda altın, gümüş, platin, bakır, kurşun, çinko, demir gibi madenleri arayabilecek.  Bakanlık, İş insanı Mustafa Narlı’nın tüf (volkanik kayaç tür) ocağı ile işletme ruhsatı talebini de onayladı. 

BATIÇİM'İN OCAKLARI GENİŞLEYECEK
Bakanlık, ayrıca Batıçim’in (Batı Anadolu Çimento Sanayi Şirketi) iki ayrı kalker ocağının süre uzatım talebini de (temdit) onayladı. Maden ocakları ile ilgili yakın zamanda çevresel etki değerlendirme süreçlerinin başlaması bekleniyor.