GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
15 Kasım 2022 Salı 16:25

İzmir Token ilk yatırımını aldı... 'Yarım milyonluk dev adım!'

İzmir sosyal hayatının dijital parası olmaya koşar adım devam eden İzmir Token, ilk tohum yatırımını, son zamanların büyüme trendinde olan Metayıldız Bilişim Teknolojileri Sahibi Sedat Ocakcı’dan aldı. 500.000 TL yatırımla tohum yatırım turunun startını veren İzmir Token, yeni yatırımcılara da kapıları açtı. İmza töreni konukların katılımı ile Metayıldız’ın 1 ay önce taşındığı yeni teknoloji ofisinde yapıldı.

İzmir sosyal yaşamının dijital parası olma amacı ile yola çıkan İzmir Token, sahiplerine şehrin sosyal yaşamında birçok ayrıcalık ve imkanlar sunacak. İzmir Token sahiplerine, hizmet sektöründen - sağlık sektörüne, güzellik ve kişisel bakım sektöründen - eğitim sektörüne kadar birçok alanda önemli markadan ayrıcalıklı hizmet ve ürün alma imkanı sunacak.

“METAYILDIZ AİLESİ OLARAK İZMİR TOKEN PROJESİNE İNANIYORUZ”
Metaverse ve yazılım alanlarında uzmanlaşan, yakın zamanda espor ve finansal yazılım alanlarında da çalışmalara başlayan Metayıldız Bilişim Teknolojileri sahibi Sedat Ocakcı, yarım milyon değerindeki İzmir Token yatırımı ile ilgili şunları söyledi: “İzmir Token ilk duyduğumuz andan itibaren bizi heyecanlandıran bir projeydi. İzmir ile ilgili yapılmak istenenler bizi çok etkiledi ve biz de bu projenin içerisinde yer almak istedik. İzmir Token projesinin başarılı bir şekilde ilerlemesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Biz Metayıldız ailesi olarak İzmir Token projesine inanıyoruz.’’

“KARTOPUNUN ÇIĞA DÖNÜŞMESİ”
İzmir Token Kurucusu Barış Turgut ise imza töreninde şunları söyledi: “İzmir Token dünyada ilk defa uygulanacak bir modelle hayata geçiyor. İzmir Token projesi hem ülkemizde hem de dünyada birçok girişimciye ve birçok kente örnek olacaktır. Bu da ilklerin kenti İzmir’e yakışırdı. İzmir Token, tüm İzmirlilerin ve İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin ihtiyaç duyabileceği şekilde projelendiriliyor. Projenin ana vizyonu İzmir’i Kriptonun Başkenti yapmak. Bu vizyonlu, vizyonlu olduğu kadar da iddialı bir cümle. Biz tabii ki bunu tek başımıza yapmayacağız. Bu bir kartopunun çığa dönüşmesi gibi. Bize katılan, bu projenin altına elini koyan herkes kartopunun çığ olmasına giden yolda katkı sağlamış olacak. İzmir’de vizyon sahibi sektör temsilcilerinin hepsini yanımızda görmek istiyoruz. Metayıldız markası yeni olmasına rağmen vizyonu ve yatırım gücü sayesinde hızlı bir ilerleme kaydediyor. Şuan da görüşme yaptıkları ve proje yürüttükleri önemli markalar var. Metayıldız markasını 2 sene içerisinde halka arz olan bir metaverse yazılım markası olarak görebilirsiniz. Sedat Ocakcı ve Metayıldız sadece bizim bir yatırımcımız değil, İzmir Token markasının ve projesinin sahiplerinden de biri artık. Onlara yarım milyonluk dev adım için teşekkür ediyorum. İzmir Token projesinin işletmeler ve kamu kurumları ile yapacağı tüm çalışmalarda bizimle olmalarından dolayı çok mutluyuz.”