GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
3 Ocak 2018 Çarşamba

İzmir-İN

“İyi dostlar, iyi kitaplar ve bir de huzurlu bir vicdan; işte ideal hayat.”

                                                                     Mark Twain

 

Senin arkandan konuşasım/ yazasım var 2017.

Pek süslü, pek ışıl ışıl başladın aslında. Ama sonra saman aleviymişsin anladım. Ben bazı kelimeleri anahtar olarak kullandın zannettim meğer muhbirlerinmiş onu da anladım.

Fazla düşündürdün, fazla elettirdin, bir verdin- beş aldın, ayarlarımla oynadın, kafamı karıştırdın, uykusuz bıraktın, kafa bırakmadın...

Şimdi bana “hey dostum senin sorunun ne? Sanki bütün bu olanlardan ben sorumluymuşum gibi bahsediyorsun” dediğini duyar gibiyim.

Bak yine aynı şeyi yapıyorsun. Hem “dostum” diyorsun, hem de hiç dostça davranmıyorsun. Ayrıca tamam belki tüm olanlardan sen sorumlu değilsin ama bütün bunlar olurken takvimler de seni gösteriyordu. Ben ne yapayım? Yinede bilmeni istediğim tek şey, yani bütün bunlardan adı tecrübe ya da her neyse onu aldım. Bedelini ödedim ve satın aldım. Bilgin olsun. Belki sende beni sevdin. Yani belki senin sevgi anlayışın da budur. Biz yine de dostça ayrılalım. Seni kocaman bir sevgi ve büyük bir saygı ile uğurluyorum. Teşekkür ederim her şey için…

Elveda demeyi sevmem aslında ama gidene de dur diyemem yani!

Sana “elveda” derken hediye etmek istediğim bir şarkı var.

Mavi Işıklar’ dan “İyi Düşün Taşın”

Faydası yoktur gözlerdeki yaşın

Gitmeden evvel iyi düşün taşın

Mutluluğu bulacağım diyorsun ama

Ne zaman ne zaman…

 

Elbette ki kendime de 2018 yılı için bir şarkı seçtim.

Yasemin Kumral’ dan “Bim Bam Bom”

Oldu en sonunda oldu bim bam bom

Rüyalarım gerçek oldu bim bam bom

Duyduk duymadık demesin hiç kimse

İşte ilan ediyorum herkese

Oh oh oh çok şükür dostlar

Benimde artık bir sevgilim var

Hırsından çatlasın düşmanlar

Şimdi benimde bir sevgilim var.

 

İzmir- İN rehberimize bu hafta!

Konserler

Bostanlı Suat Taşer- 7 Ocak Norm Ender konseri

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi- İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konserleri kapsamında 5 Ocak’ ta Şef: Ruben Gimeno Solist: Gülsin Onay (Piyano) konseri

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde 4 Ocak’ ta Aytül Büyüksaraç ve Altuğ Dilmaç’ ın “Film Müzikleri Konseri” olacak ve “Ustalara Saygı Konserleri” serisinin ilki de 8 Ocak’ ta gerçekleşecek.  Konsere Devlet Sanatçısı Ruşen Güneş ve Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası konuk olacak.

Ooze Venue- 5 Ocak Koray Avcı, 6 Ocak Tan Taşçı konserleri var.

 

Sergiler

Türk Amerikan Derneği’nde, seramik sanatçıları Azra Yılancı, Şennur Bağcı ve Aysel Plattürk’ ün “Seramik Sergisi” 9 Ocak’ ta açılacak ve 26 Ocak tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

L’Agora Old Town Hotel’ de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Kamusal Alan ve Güncel Sanat Pratikleri Projeleri Sergisi “Mahal Mekan/ Mümkün/ Mübadele” ismiyle 5 Ocak’ ta açılıyor. Bu sergiyi gezmenizi özellikle tavsiye ediyorum çünkü sergide eserleri/ projeleri bulunan santçılar Kemeraltı gibi İzmir’ in en eski ticaret ve alışveriş merkezlerinden birinde kiraya verilmek üzere bekleyen boş dükkanları kullanarak yapıtlarını sergiliyorlar. :)

Alev Akın’ın “Arkheler” Özgün Ebru Sergisi 01 Ocak’ ta Karabağlar Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı ve sergi 01 Şubat’a kadar devam edecek.

Kemeraltı Abacıoğlu Han’de bulunan Yolo Art & Lounge’ de 03- 15 Ocak tarihleri arasında Hacer Aydın’ ın “Gizli Himalaya – Humla” fotoğraf sergisi var. Sergide Nepal’ in en uzak ve yoksul bölgelerinden Humla’daki insanların günlük yaşamları ve değişik kültürlerine ait fotoğrafları görebilirsiniz.

Tarihi Asansör’ün yan sokağından kırk merdiven çıkarak ulaştığınız Kırkmerdiven Kafe ‘de 06- 12 Ocak tarihlerinde sergi var! Sergide Ardan Keskin- yağlı boya ve karışık teknik, Burçin Tuncaakar- pastel, Ecem Karakter- İllüsrtasyon, Okan Akçay- füzen, Ozan Kocaman- karşık teknik, Yiğit Çelik- akrilikten oluşan eserleri olacak. 

  

Vizyondakiler

Arif V 216 (Komedi)

Ölüm Odası (Korku- Gerilim)

İngiltere Benim (Dram- Biyografi)

Bobi: Dikenlerin Gücü Adına  (Animasyon)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2017 etkinlikleri kapsamında “Bill’in Buharlı Gemisi” (Aksiyon- Komedi- Dram) filmi 05 Ocak’ta İzmir Sanat’ta gösterilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda 27 Aralık’ta “Çırak” filmi gösterime girdi ve 04 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları kapsamında “ Misafir” filmi 10 Ocak’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde. Film sonunda yönetmen Andaç Haznedaroğlu ile söyleşi olacak.

Fransız Kültür Merkezi’nde 09 Ocak’ta “İkimizin Yerine” filminin gösterimi var ve filmden sonra yönetmen Umur Turagay ile söyleşi olacak.

İyi dost

Selim İleri’nin “Sona Ermek” ve Oğuz Makal’ın “Yönetmenleri ve Filmleriyle Gülmenin Sineması” kitabı 2017’ deki en iyi 10 kitap arasında seçildi. :) (yani hala okumadıysanız tavsiye ederiz)

Paula Daly “Hayatımın Hatası” kitabı yeni çıktı, tavsiye ediyoruz.

Tiyatro

Sahne Terminal- 03- 10 Ocak “Tutunamayanlar”

Bostanlı Suat Taşer - 9 Ocak “Deli Kadın”

Sahne Tozu Tiyatrosu- 5- 6- 7 Ocak “Kamp 17”, 3- 10 Ocak “Bir Daha Çal SAM” oyunları var. Ayrıca Ocak ayı boyunca her Cumartesi “Kül Kedisi” çocuk oyunu sahnelenecek.

Han Tiyatrosu- 7- 14 Ocak “Günebakan” çocuk oyunu sahnelenecek.

Opera- Bale

İzmir Devlet Opera ve Balesi- 04- 06- 08 Ocak “Kamelyalı Kadın (Bale) ve 05- 09 Ocak “Sihirli Dünya” çocuk müzikali var.

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine gönderebilirsiniz