GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Nedim ATİLLA
YAZARLAR
30 Ekim 2018 Salı

CHP anketlerinden çıkan ilk sonuçlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyeleri için CHP’de ilk anketler tamamlanmış. İstanbul ve Ankara için de anketlerin ilk ayağı tamamlanmış… İzmir’deki anket sonuçları geçen hafta yazdığım Kemal Kılıçdaroğlu’nun Londra’da telaffuz ettiği isimleri doğrular nitelikte çıkmış. Daha sırada iki anket var. Biri 1 Kasım’da, diğeri 11 Kasım’da yapılacak. O anketler – ne kadar iyi ki- CHP Delegesine yönelik olarak yapılmıyor…

Geçen hafta Ankara-Kırşehir- Kapadokya bölgesinde de gezdim ya, ister istemez çok sayıda bilgi ulaştı elime… Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Eğitimden sorumlusu Yıldırım Kaya, Başdanışman Veli Özdemir ile sürekli toplantılar yapıyor. 2014’te “beşli komisyon” hatalarından sonra “çapraz sorgu” yöntemi ile doğru adayın arandığını görüyoruz. Yani bu üç-dört kişinin örgüte sorarak hazırlayacağı isimlerle, anketlerde bilinirliliği kesinleşmiş isimlerden mantıklı bir çözüm aranacak. Umarız bulunur.

Bu gelişmeler de 1 Aralık’tan önce durumun kesinleşmeyeceğini ortaya koyuyor

Şimdi gelelim çok içerilerden sızan bilgilere… Bu yazıda adı geçen herkesin anketlerde de karşılığı olduğunu yazmalıyım.

Öncelikle CHP’de ilçe belediye başkanıyken Büyükşehir Belediyesine aday olanlara kötü haberim var. Genel Merkez’den iyi haber alan kaynaklarım bildiriyor ki Kemal Kılıçdaroğlu ve yakın çevresi “Ben büyükşehire aday olayım da, sonra kendi ilçeme razı olurum” diyenleri Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan edecek. Bu işin İzmir’deki tek istisnası Bayraklı’da olabilir.

İzmir’de yeri sağlam iki isim var. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina… Geri kalan her yerde her şey olur. Olacak gibi de görünüyor…

Geçen seçimde DSP’den falan aday olanlara yollar kapalı. Aliağa’dan gelen haberler o yönde mesela.

Bergama Belediye Başkanı yeniden aday olmayacağını açıkladı. Bergama için Utku Gümrükçü’nün adı geçiyor. Bu arkadaş Çiğli’de de güçlü aday.

Urla’da var olan başkandan Genel Merkez memnun değil. Ancak Aziz Kocaoğlu’nun “bastıracağı” birkaç yerden biri olarak Urla’da şimdiki başkanın kaderi Aziz Bey’in elinde. Burada adı geçen diğer güçlü isim Zeynep Altıok… Zeynep Altıok’u başka bir yerde görürsem de şaşırmam…

Çeşme’de aday bolluğu var. Ama benim duyduğum Ekrem Oran en güçlü isim.

Karaburun’da da eski başkan Serdar Yasa’yı başarılı bulan birisi olarak aday gösterileceğini umuyorum. Anketten de o çıkmış.

Seferihisar’da Tunç Soyer, Büyükşehire aday gösterilirse Tayfun İlhan doğru isim gibi görünüyor. İsmail Yetişkin’i de yabana atmamak gerek.

2014’te yine sosyal-demokrat bir isme kaybedilen Selçuk’ta bu kez kazanmak için CHP yeni isimlere yönelmiş durumda… “Muhtarın oğluna” karşı herkesin pek sevdiği Filiz Ceritoğlu Sengel aday gösterilecek gibi duruyor..

İzmir’de ilçe çok… Diğer ilçelerle ilgili bilgileri topluyorum, sonraki yazıya yazacağım…