GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
2 Ağustos 2024 Cuma

Yoldaş Stoilov’un isyanı!

Son 7 yılda 15 teknik direktör geldi.

Zihnimde en çok kim yer edindi derseniz birisi Nestor El Maestro, diğeri ise Stanimir Stoilov…

Nestor ile küme düştük ama taraftarın istediği oyun tam da buydu. Yenilelim ama savaşalım.

Geçtiğimiz sene Kokovic ile başlayan ve kötü giden macera, Stoilov ile bambaşka bir başarıyla noktalandı ve Süper Lig kapıları Göztepe’ye açıldı. Stoilov, taraftarın tam istediği gibi rakibe basan, onu yarı sahasından çıkarmayan ve bol gol atan bir takımı yoktan yarattı.

Taraftarın deyimiyle ‘Yoldaş Stoilov’un takımda kalması taraftarı en çok mutlu eden noktaydı.

Çünkü Stoilov, bir modern futbol profesörü… Mevzu iyi kadro kurulması değil, eldeki kadronun nasıl kullanıldığı konusudur. Takımı aldığında hiç umut yoktu. Oyuncuları tek tek geliştirdi. Göze hoş gelen ve atak futbol oynayan, bundan da vazgeçmeyen bir takım yarattı. Oynatmadığı futbolcudan bile büyük saygı aldı.

Gözler ise transferde… 100’üncü yıla giren takımın taraftarının hayali tabi ki her zaman başkadır. Ancak transferler hayaller arasında ciddi bir açı farkı olduğu ortada.

Taraftar pek tabi isyanda…

Taraftarın isyanına Stoilov’un katılması da Göztepe tarihinde çok alışılagelen bir konu değil. Bugüne kadar Göztepe’nin yetersiz transfer yaptığını yönetimini yüzüne vuran başka bir hoca olmadı.

Yumruğunu masaya Ivan Mance’nin yanında vurdu:

“Transferde taraftarların hayal kırıklığını anlayabiliyorum. Ancak transfer uzun süreç, her kulüp bunu yaşıyor ama bahanemiz yok. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Bunu ilk kez açıklıyorum. Bu sene Göztepe kesinlikle Avrupa kupalarına gitmek için mücadele edecek. Bunun için maksimum mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Bizim hedefimizi çok yükseğe koymamız gerektiğini düşünüyorum. Belki buna bu yıl ulaşamayabiliriz. Ben Avrupa için bir yaz daha beklemem. Bu imkanlara sahibiz. O nedenle bu sene Avrupa'ya oynayabiliriz. Kimse buraya tatil yapmaya gelmedi”

Hoca çılgın… Ölüyü diriltti, Süper Lig’e çıkardı. Şimdi de isyan etti.

Stoilov ile taraftar arasında ne kadar kuvvetli bir bağ var ise yönetim taraftardan o kadar kopuk görünüyor.

Yıldız transferler olmayacak. Hoca eldeki malzemeyle geçen seneki gibi en iyisini çıkarmaya bakacak.

Reva görülen kadro, bütçe bu... Adam çekip gitse haklı… Şu hocaya iyi bir takım verilse neler olmaz ki?

Transfer yapın, üzmeyin hocamı.