GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
26 Temmuz 2024 Cuma

Bir polisin isyanı!

“Ekonomik kriz yok” diyen Sayın Bahçeli’nin sözlerine katılmak mümkün değil. Tarihte görülmemiş türden bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Tünelin ucu hala karanlık…

Krizin bir diğer boyutu toplumsal yıkım… Kolay yoldan para kazanmak için yürütülen güç savaşları, çete-mafya örgütlerini palazlandırıyor. Ekonomik kriz asayiş olaylarını da bir yandan tetikliyor. Ve bu asayiş olaylarını dindirmede en önemli kuvvet polis teşkilatı…

Atanamayan öğretmenlerin, iş bulamayan gençlerin sığınağı haline gelen polis teşkilatı, bir yandan canla-başla asayiş olaylarına yetişmeye çalışırken bir yandan da ağır çalışma koşulları ile uğraşıyorlar.

Hükümet nezdinde sosyal haklar noktasında adımlar atılmaya çalışılıyor ancak yeterli olmadığı görülüyor. CHP’nin İzmir Milletvekili, Gölge Bakan Murat Bakan konuyla oldukça ilgili… Emniyet personellerinin sıkıntılarını sıklıkla gündeme getiriyor. Sorunların çözümüne fayda etme konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde ise önüme bir tweet düştü. Zafer Partisi’nin İstanbul’daki yöneticisi Turan Eşelioğlu’na ulaşan ve Çeşme’ye ek görev gittiği iddia edilen bir polis memurunun aktardıkları çalışma koşulları konusunda bir fikir veriyor.

İddiaların en çarpıcısı polislerin adeta özel güvenlik görevlisi gibi mekan kapılarında bekletilmesi, kumanyaların gelmemesi ve bu mekanlardan yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayamaması…

İddialar şöyle:

- Polis, 14:00’te İzmir Fuar alanında toplanıp Çeşme’ye götürülüyor. Memurlar, 16:00-04:00 arası çalıştırılıyor.

- Mekan önlerinde sabaha kadar çalıştırılan polislere, mekanlardan bir şey yiyip içmesi yasak…

- Mekan sahiplerine “polise ikramda bulunmayacaksınız” diye uyarı veriliyor.

- Mekanlardan alkollü çıkanlara alkol uygulaması yapılmıyor. Sadece ehliyet kontrolü yapılıyor.

- Oturmaya yer yok. Dinlenmeye yer yok. Kumanya yok. Polisler ücretsiz özel güvenlik hizmeti verir gibi mekan kapılarında bekletiliyor.

Polis memurlarının bu ve benzeri sorunları fazlasıyla yaşadığı sık sık gündeme geliyor. Gerek CHP’li Bakan gerek diğer muhalefet partilerinin yöneticileri gerekse de sosyal medya üzerinden oldukça etkin çalışma yürüten Polis Sendikası, iddiaları düzenli olarak kamuoyuna yansıtmaya çalışıyor, muhataplara ulaşıp sorunları çözmeye çalışıyor.

Umarız ki zor şartlar altında çalışmak zorunda kalan polis memurlarının ihtiyaçları haber konusu olmaktan çıkar ve hak ettikleri daha insani çalışma koşullarına kavuşabilirler.