GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
28 Eylül 2024 Cumartesi

Stoilov’a nazar değdi!

Göztepe muhteşem bir Kayserispor galibiyeti sonrasında çıktığı zorlu Samsun deplasmanında 3-1 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve maçı 4-3 kaybetti.

İlk düdükle birlikte baskılı oyun anlayışını sahaya yansıtmaya çalışan Samsunspor, ev sahibi olmanın verdiği avantajla Göztepe karşısında oldukça etkili ataklar sergiledi. Henüz 5.dakikada sakatlanan Solet yürekleri ağza getirip yerini Matsuki ye bıraktı. Bu şanssız sakatlıkla orta saha dengesi hissedilir ölçüde zayıflayan Göz-Göz oyunu tamamen yarı alanında kabullendi.

Zeki Yavru’nun kendi kalesine attığı gol sonrası iyice defansa gömülen sarı kırmızılılar golü filelerinde görse de Romulo’nun bireysel yeteneği ile yoktan var ettiği muhteşem golle öne geçmeyi başardı. 45 dakika boyunca rakibe sunulan fırsatlar, inanılmaz defansif hatalar ve isteksiz futbol hepimizi oldukça şaşırttı. Yine de soyunma odasına 2-1 galip giren Göztepe’nin bu önemli şansı değerlendirip 2.yarı toparlanmasını bekliyorduk.

Hatalı geri pası piyangosunu geri çevirmeyen Juan’ın 3-1 ‘lik skora imza attığı andan itibaren artık daha rahat bir karşılaşma olacağı yönünde yüksek beklentimiz oluştu. Morali bozulan Samsunspor yaşadığı şoku üzerinden atmaya çabalarken direkten dönen şutumuz adeta maçın dönüm noktası oldu. Ölü toprağını üzerinden atan Samsunspor sağlı sollu ataklarla ve doğru oyuncu değişiklikleri ile maçın kaderini değiştirdi.

3-1 önde götürdüğümüz bir mücadeleyi 4-3 kaybetmemize sebep olan en önemli faktör maalesef Stanimir Stoilov’un hatalı tercihleriydi. Her zaman hakkını teslim ettiğimiz Hocamız bu 90 dakika özelinde geldiği günden beri en kötü performansı ve tercihleriyle yenilginin baş sorumlusu oldu.

Özellikle Solet’in yerine giren Kuryu Matsuki ‘nin hiçbir varlık gösterememesi, Ogün’ün çok zayıf kalması, Dennis ve Doğan’ın gününde olmamaları gözlerden kaçmadı. 3-1 öne geçmiş bir takımın skoru garantiye alamaması ve iş disiplininden uzak görüntüsünün tek sorumlusu Hocamızdır.

İyi bir futbol oynayıp bu maçı kaybetsek inanın bu kadar üzülmezdik. Fakat alıştığımız Göztepe’nin oldukça uzağında, sadece kalesini savunmaya çalışan bir takım izlemek bizlerin onaylayacağı bir durum olamaz.

Stoilov ve futbolcularımızın Sivasspor karşısında kesinlikle kendilerini affettireceklerini düşünüyorum. Umarım bu yenilgiden ciddi dersler çıkartılır ve yeniden Avrupa umutlarımız tazelenir.