GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
2 Ekim 2023 Pazartesi

Bu nasıl futbol?

Göztepemiz genel olarak çok kötü bir futbol oynadığı karşılaşmada Adanaspor’u zorda olsa tek golle geçmeyi başardı.

Teknik Direktör Kokoviç’in oyun anlayışı bir defa daha sınıfta kalırken özellikle golden sonra geriye çekilen takımımızın ciddi hatalar yapması gözlerden kaçmadı. Bir teknik direktörün yanlış kadro tercihleri yanında tel tel dökülen Tijaniç ve Mamah’a 90 dakika boyunca nasıl bu kadar sabrettiğini inanın çok merak ediyorum.

Manisa deplasmanından zaferle dönen Göztepemiz, Adanaspor karşısında maça ataklarla başladı. Özellikle soldan Yunus Emre’nin etkili ortalarında Mame Diouf ‘un kafa şutlarıyla skoru değiştirmeye çalışan Göz-Göz yine Palmer’in çok uygun pozisyonu dağlara taşlara yollamasıyla resmen saç baş yoldurdu. Diouf’un üzerinden atladığı topa istediği gibi vuramayan Obinna Mamah bu önemli fırsatı da cömertçe harcadı ve ilk devre golsüz sona erdi.

İkinci yarı yakalamış olduğumuz tek pozisyonda kornerden gelen topu muhteşem bir vuruşla filelere gönderen Ogün gecemizi karanlıktan aydınlığa taşıyan isim olarak hafızalara kazındı.

Bir türlü beklenen performansı sergileyemeyen ve sürekli yan paslarla geriye oynamayı alışkanlık hale getirmiş bir Göztepe hiçbirimize ilerisi için umut vermiyor. Manisa FK maçını kazandıran, formda Celil’in Süper Lig patentli kaliteli Ahmet Ildız’ın ve transferin son günlerinde gelen Ensar’ın forma şansı bulamaması “neden“ sorusunu akıllara getiriyor.

Göztepe’nin şampiyonluk yolunda en büyük dezavantajının Radomir Kokoviç olduğunu düşünüyorum. TFF 1.Lig’in doğrularını uygulamak yerine inatla hata üstüne hata yapmaktan vazgeçmeyen Kokoviç nereye kadar dayanabilecek hepbirlikte göreceğiz.

Son 2 haftada alınan 6 puan memnuniyet verse de sahada oynanan futbol kesinlikle güven aşılamıyor.

En kısa zamanda toparlanıp taraftarımızın keyifle izleyeceği bir sistem ve tempoya kavuşabilmek ortak temennimizdir.