GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Cumhur BULUT
YAZARLAR
2 Mart 2022 Çarşamba

Pagos, batı hayranlığı ve zulme onay

Sancı…

Hala Avrupa, Batı, ABD, Rusya ve Çin hadi daha da ileri gidiyorum, Hıristiyan ve Yahudi hayranı olan var mıdırinsanoğlunun arasında acaba?

Kulakları sağır olanlar, gözleri kör olanlar mesela…

Vahşeti, sömürüyü ve zulmü görmezden gelenler, hala var mıdır?

Çok mu basit konuştum ya da çok mu yüzeysel kaldım?

Yo yo, Batı baştan başa medeniyettir, demokrasidir ve insan haklarıdır falan diyenler elbet beni-bizi çok yüzeysel bulacaklar elbet ve pek de burun kıvırarak.

Tümden gelimci ya da tüme varımcı derler belki şimdi bize…

Ne değişir ki?

Bakın şu insanlık tarihine… Dünya tarihindeki büyük katliamlara, vahşete ve zulümlere bir bakın. Göreceksiniz tetiği çekenin, kan dökenin ve zulümden beslenenin hep batılı, hep maddeci ve hep bizim karşımızda olanlar olduğunu görürsünüz.

Fazla uzağa gitmeye gerek yok.

Yaşadığımız toprakların yüzyıl önce aynı batılılar tarafından işgale, soykırıma ve zulme uğratıldığını da bir türlü kavrayamayan kıt zekalılar da var aramızda. Hatta çok batılı, hatta çok medeni, hatta çok insan hakları savunucusu demokrat olanlardır bunlar…

Geçen gün yaşı son derece ilerlemiş emekli bir siyasetçi SSCB’ye güzelleme yazmış,yıkılıp giden vahşi SSCB ardından aahh çekiyordu zavallı! Vah O’na…

Yahu o senin özlemini çektiğin SSCB var ya kaç milyon insanı katletti, işkence ile öldürdü, biliyor musun? Kaç çocuğu anasız-babasız bıraktı, evinden kopardı? Kaç milyon garibi Sibirya’ya sürdü, yollarda öldürdü? Kaç halkı topyekün vatanından etti biliyor musun? BİLİYORSUN, biliyorsun ama gözün mazlumlara karşı kör, kulakların acı acı yükselen feryatlara karşı sağır olduğundan sesin çıkmıyor!

Senin var ya asıl KALBİN MÜHÜRLÜ!

İnsana, vicdana ve masuma karşı kalbin kapalı da ondan!

Emeklisi böyle de hala görevde olan farklı mıdır sizce?

Batı hayranlığı aslında çok iyi kamufle edilmiş canavarcabir duygudur. Batı hayranlığı aslında batının bugüne kadar yaptığı bütün zulümleri onaylamak, vahşeti kabul etmek ve aynı vampirleşmeyi savunmaktır! Senden, benden ve bizden gizleyerek hem de…

Yüz yıl önce dedim ya… Bin yıllık vatanımızı işgal edenlerin, tarifsiz zulümler sergilendiğini bilmeyen var mıdır aramızda? Daha ilkokulda bunu öğrenmemiş olanlar mesela, var mıdır?...

İşte dedim ya aslında bu onların yapılanları onaylamasıdır! Zulmü, vahşeti ve katliamları!... POGOS inadı aslında Yunan Zulmüne bir onaydır!

Geçelim! Üzerinde durmaya hacet yok. Çünkü onlar daha insan, daha demokrat ve daha bilmem nedirler?

Şimdi de Rusya… Ne fark eder Almanya, ABD, İngiltere veya Fransa…

Batının zulüm zirveleri aslında bu ülkelerce fethedilmiştir defalarca.

Almanların yaptığı zaten ortada…

Ben diyeyim ABD, siz gülün sadece. Onun vahşeti, var olduğu yıldan bu yana dünya tarihinde daha önce hiç görülmedi! Kaç milyon yerlinin, kaç milyon Afrikalının veya masumun kanına girdiler!

İngiltere mi? Bütün dünya aslında onun zulüm sahası, dünya tarihi de onun zulüm kronolojisidir!

Fransa mı? Sadece Cezayir diyorum, sadece Cezayir…

İtalya, İspanya vs… Evet, Batı bütünüyle canidir! Vahşidir ve zalimdir! Kültüründe bu var.

Papa’sından Haham’ına kadar!

***

Şimdi şehirleri bombalıyor Rusya… Şehirleri, yani kadınları, yani yaşlıları, yani çocukları; yani içinde hayat taşıyan her şeyi… Ağaçları, hayvanları ve çiçekleri!

Çocuklar deyince, kalbim titredi. Sizin gibi, hepimiz gibi…

Ama onların titremez, ama onların vahşete karşı kılları kıpırdamaz!

Beslenirler, beslenirler, beslenirler… Bazen bu kendi soydaşları ve dindarları olsa da.

Batı mı? Medeniyet mi? İnsan Hakları mı?

Hadi oradan!

***

Sancı.