GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
8 Temmuz 2022 Cuma

İskandinav mitolojisinin Şimşek Tanrısı! Sen emekli olamazsın…

Bu hafta, Marvel evreninin en bilinen filmleri arasında gösterilen “Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü” vizyona giriyor. Thor bu kez iç huzuruna doğru yola çıkmak istiyor ancak şartlar buna uygun değil.

Serinin son filmi ‘çılgın mizah ustası’ olarak tanıtılan Taika Waititi yönetmenliğinde ve izin verirseniz yönetmeni bilmeyenler için kısaca tanıtmak, bilenler için de kısaca hatırlatmak isterim. On parmağında beş marifet yönetmenimiz hem yönetmen hem oyuncu hem senarist hem bol ödüllü hem de çılgın…

“Drama insanın kendisini suçlu hissetmesine yol açar. Oysa komedi seyirciyle iletişim kurmak için daha derin anlamlar taşır” diyen yönetmenimiz ilk kez 2014’deki “What We Do in the Shadows / Aylak Vampirler” filmiyle geniş kitlelere ulaşmış ve hatta film o kadar çok sevilmiş ki dizisini de yapmış. Tarzını en iyi gösterdiği filmlerin başında da “Hunt for the Wilderpeople / Vahşiler Firarda” geliyor. “Jojo Rabbit / Tavşan Jojo” filmiyle çıtayı biraz daha yükselten yönetmen, Hitler’i 10 yaşındaki bir çocuğun hayali arkadaşı olarak izlettirdiği filminde Hitler rolünü de kendisine verir. İlk Oscar Ödülünü de “En İyi Uyarlama Senaryo” dalıyla bu filmde alır.

“Thor” serisi için ilk kez 2017 tarihli “Thor: Ragnarok” filminde yönetmen koltuğuna oturan Taika Waititi için gelen son haberin 2025 yılında çekilmesi planlanan “Star Wars” için anlaşma imzaladığı yönünde.

***

Ve vizyonda bu hafta!

“Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü”

Taika Waititi yönetmenliğine, macera, fantastik, aksiyon türündeki filmde Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Natalie Portman, Christian Bale ve Chris Pratt başrollerde. Film, “Avengers: Endgame” sonrası Thor'un yaşadıklarıyla başlıyor ve yıllar sonra karşılaştığı ve artık Mighty Thor olduğunu öğrendiği Jane Foster ile birlikte tüm tanrıları yok etmeye ant içmiş Gorr the God Butcher'a karşı mücadelesini konu ediyor. Thor bu kez şimdiye kadar yaşadığı hiçbir maceraya benzemeyen bir yolculuğa çıkmak üzeredir; iç huzur yolculuğuna. Ancak bu yolculuk, tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher olarak bilinen galaktik bir katil tarafından kesintiye uğrar. Karşılaştığı bu tehditle mücadele etmek için eski kız arkadaşı Jane Foster'ın yardımına başvuruyor. Birlikte, Gorr the God Butcher’ın intikamının gizemini ortaya çıkarmak ve çok geç olmadan onu durdurmak için korkunç bir kozmik maceraya atılırlar.

***

“Kan Kokusu”

Gerilim türündeki film James Nunn yönetmenliğinde. Oyuncular ise Holly Earl, Jack Trueman, Catherine Hannay, Malachi Pullar-Latchman, Thomas Flynn. Konusuna gelince, Meksika’da bahar tatilinin tadını çıkarmak isteyen bir grup gencin başlarından geçen talihsiz olaylar sonucu köpekbalığı ile yüzleşmelerini anlatıyor…

***

“Asmoday: Cin'ür – Racim”

Film korku türünde ve yönetmenliği Rotin Engin Tutuş’ a ait. Oyuncu kadrosunda Emine Söyler, Demet Öz, Esra Er ve Barış Bayram Kesen yer alıyor. Film, Elif, Hazal, Evrim ve Ömer isimli, ünlü olmaya çalışan sosyal medya fenomenlerinin hayatına odaklanıyor. Sosyal medya fenomenleri ünlü olup para ve takipçi kazanmak için Fırat nehrinin kenarında terk edilen gizemli ve korkunç köye gitmeye karar verir. Köye giderek orayı canlı yayın yapmayı ve yayını izleyicilerle buluşturarak amaçlarına ulaşmayı planlarlar. Ancak köye ulaştıklarında hiçbir şey planladıkları gibi gitmez. Ünlü olmak için verdikleri mücadele ölüm kalım savaşına dönüşür ve bir taraftan da köyün korkunç ve kanlı geçmişiyle de yüzleşirler…

***

“Çirkin Şansı”

Komedi türündeki filmde Bilal Kalyoncu yönetmen koltuğunda. Başrollerde ise, Eylül Öztürk ve Halil İbrahim Göker yer alıyor. Konusu ise, Pembe, Çingene mahallesinde büyümüş çiçek satarak geçimini sağlayan biridir ve en büyük hayali süperstar Berke ile bir gün tanışabilmektir. Bir kaza sonucu ölür ve arafta kalır. Yanlışlıkla öldüğü için de tekrar dünyaya gönderilecektir ancak bu kez dilediği hayatı yaşamakla ödüllendirilecektir. Berke’nin sevgilisi olarak uyandığı yeni hayatında Pembe'yi hiç hoşuna gitmeyen şeyler beklemektedir.