GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
24 Haziran 2022 Cuma

Elvis'e benziyor mu?

Son dönemlerde biyografi türündeki filmler gerek ülkemizde gerekse dünyada önem kazandı, ilgi gördü ve dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Bunlar arasında belki de en çok konuşulanlar içinde yer alan ve öyle görünüyor ki, vizyona girdikten sonra da çok konuşulacak olan bir film “Elvis” bu hafta vizyona giriyor…

Film, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yaptı ve dakikalarca alkışlandı…

Ama benim aklımda hala aynı sorular!!!

Austin Butler, Elvis’e benziyor mu?

Kendi sesini mi kullandı acaba?

İzleyip görmek lazım…

Film hakkında kısa kısa… Filmin yönetmeni Baz Luhrmann, bu filmden 9 yıl önce en son “The Great Gatsby/ Muhteşem Gatsby” filmiyle ortalarda görünmüştü. Bu film için de “Eğer kadro seçimi doğru olmasaydı bu filmi çekmeyecektim.” demiş. Başrol için Austin Butler’ı özellikle de iş ahlakından dolayı tercih etmiş.

Gelelim başroldeki Elvis’e. Pardon Austin Butler’a. 16 yaşından beri oyunculuk yapan Butler’ı en son Quentin Tarantino’nun “Once Upon a Time in… Hollywood / Bir Zamanlar… Hollywood’da” filmindeki Sharon Tate’nin katilleri Manson Aile üyesinde Tex Watson rolü ile izledik. Kendisini bir başrol oyuncusu olarak ilk kez bu filmde izleyeceğiz. Filmin çekimlerinden yaklaşık 1 yıl önce haftanın hemen hemen her günü Elvis’in konuşma ve şarkı söyleme tarzını tam olarak taklit edebilmek için ses koçuyla çalışmış hatta Elvis Presley’in ünlü malikanesi Graceland’de şarkı söyleyip kaydetme şansını yakalamış. Ayrıca bu performansla Priscilla Presley’in onayını da almış.

O zaman iyi seyirler…

Bu hafta vizyona girecek filmlere gelince!

“Elvis”

2 saat 39 dakikaya sığdırılmış, dram- biyografik türündeki filmin yönetmen koltuğunda Baz Luhrmann ve başrollerde de Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge yer alıyor. Film, Rock 'N' Roll müziğin kralı Elvis Presley’nin hayatını konu ediyor. Elvis Presley’in hayatının bilinmeyenlerini gözler önüne seriyor ve müzik kariyerini mercek altına alınıyor. Müzikle hayatı nasıl kesişti, nasıl bir ikona dönüştü? Amerika’da kültürel manzara ve masumiyetin kaybolmaya başladığı bir dönemde, Presley’in şöhrete yükselişini ve benzeri görülmemiş bir yıldıza dönüştüğü 20 yılı aşkın sürede, menajeri Albay Tom Parker ile arasındaki karmaşık ilişkinin dinamiği gözler önüne seriliyor.

“Yumrukları Gevşetmek”

Dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Kira Kovalenko ve oyuncu kadrosunda da Milana Aguzarova, Alik Karaev, Soslan Khugaev yer alıyor. Film 2021 yılında Cannes Film Festivali’’de Belirli Bir Bakış Ödülü’nün sahibi oldu. Konusuna gelince, Kuzey Osetya’da eski bir maden kasabasında çok sevdiği ancak kendisini de bunaltan ailesinden uzaklaşmaya çalışan genç bir kadının hikâyesini anlatıyor. Film bu yıl kaçırılmaması gereken filmler arasında gösteriliyor…

“Siyah Telefon”

Korku- gerilim türündeki film Scott Derrickson yönetmenliğinde. Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke.

13 yaşındaki bir çocuğun yaşadığı korku dolu hikâyesinin anlatıldığı filmde, çocukları hedef alan bir seri katil tarafından kaçırılarak ses geçirmez bir bodrumda tutulan 13 yaşındaki Finney'nin, odada yer alan ve herhangi bir bağlantısı olmayan siyah bir telefon aracılığıyla katilin önceki mağdurlarıyla iletişime geçmesi ve sonrasında yaşananlar anlatılıyor.

“Akıl Bozan”

Yönetmenliği Doğuş Arslan’a ait olan ve başrollerde Elif Çapkın, Tolga Bengü, Emel Başkanın yer aldığı gerilim türündeki film, ortağıyla birlikte başladıkları bir görevde işler çığırından çıkınca ruh hastası bir psikopatın eline düşen ve korkunç işkencelere maruz kalan bir kadının hikâyesini konu ediyor.

“Şeytanın Laneti”

Yönetmen Adam Leader, Richard Oakes ve oyuncular, Neal Ward, Samantha Loxley, Nadia Lamin, Frank Jakeman. Korku türündeki filmin konusu ise, Jack ve Lucy hayatın bütün olumsuz yönlerine rağmen birbirini seven bir çifttir. Evlerinin önündeki çimenlerde garip ışık parçaları görmeleriyle birlikte duygusal hava yerini endişeye bırakır. Çeşitli sebepler yüzünden şeytani bir varlık tarafından ele geçirilen çift, bir noel gecesi komşularına yemeğe giderler ve gerilim dolu anlar da böylelikle başlar.

“Sünnet Çocuğu”

Komedi türündeki film Aydemir Akbaş ve Bülent Pelit yönetmenliğinde. Başrollerde Aydemir Akbaş, Mehmet Çepiç, Tuğba Daşdan yer alıyor. Film kumar ve at yarışları sebebiyle aldığı borçları ödeyemez hale gelen Sami’nin hikâyesini konu ediyor. Sami eğer borcunu ödeyemezse sünnet edilecektir…

“Çılgın Kuşlar”

“Çılgın Kuşlar” Animasyon türündeki filmin yönetmeni James Snider ve oyuncu kadrosunda Thomas Freeley, Maria Petrano, Jacob Whiteshed yer alıyor. Çılgın Kuşlar, şarkı yarışmasına katılan orman hayvanlarının hikâyesini konu ediyor. İlkbaharda Fernville’de orman hayvanları arasında geleneksel hale gelen şarkı yarışması düzenlenmektedir ve şimdi onların şarkı söyleme becerilerini gösterme zamanıdır.