GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oya DEMİR
YAZARLAR
5 Haziran 2022 Pazar

Cesaret geliyor...

“Yolunda yürüyen yolcunun, yalnız ufku görmesi kafi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır.” Mustafa Kemal Atatürk

2020 yılının Mart ayında ülkemizde  tespit edilen ilk COVID-19 vakası hepimizin hayatını değiştirdi. Yerel yönetimler, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları (STK), her kesimden ve her yerde “insan” hayatına dair ne varsa değişti. Bu zor sürece uyum sağlayabilenler, farklılıkları kabul edebilenler; daha yeni, daha güçlü ve daha odaklı olarak dünyada ki değişimi yakalamayı başardılar.  

Bu süreçte bir yanda en büyük zorluğu belki de sivil toplum kuruluşları yaşarken, diğer yanda çok büyük bir başarı ile hızlıca uyum sağladılar ve kendilerine yeni dünya düzeni ile senkronize faaliyetler, çalışmalar ve projeler gerçekleştirdiler.

COVID-19 dönemine uyum sağlayan STK’lardan biri de ülkemizin en eski kurumlarından bir tanesi; Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN). Odağına insanı alan PERYÖN’ün EGE Şubesi ise uzun zaman sonra online devam ettiği çalışmalarının en önemli parçası olan Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’nin 17.’ni Cesaret ana teması ile  9-10 Haziran 2022 tarihinde Fuar İzmir C Holü’nde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

1874 yılında İzmir’in dağlık bir bölgesinde bulunan ve botaniğe kazandılarılan Kardelen çiçeğinin cesaretinden aldıkları ilham ile ana teması belirlenen Zirve iki gün boyunca alanında uzman konuşmacıları, farklı etkinlikleri, farklı alanlarda faaliyet gösteren firmaları insan kaynakları yöneticileri, eğitimciler, akademisyenler, öğrenciler, kısacası işinin odağında “insan” olan kurum ve kişiler ile bir araya getirecek.

Şu anda hepimizi çok ilgilendiren ekonomi ile ilgili “Ekonomide Cesaretin Gücü Bilgidir” oturumunda Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı, Ekonomist Özgür Demirtaş ve kapanış oturumunda Berna Laçin’in yer aldığı Zirve; 17 oturumda 20 konuşmacıyı katılımcılar ile buluşturacak. Hem konuşmacıları, hem konuları, hem de renkli ve anlamlı etkinlikleri ile 2 gün boyunca “Cesaret”i masaya yatıracak.

Sektörlerde değişimi, yenilikleri, çağın gerektirdiklerini, gelecek vizyonunu paylaşmanın, öğrenmenin ve değişimi yakalamanın anahtarı olan 17. Ege İnsan Yönetimi Zirve’si aynı zamanda zor geçen bir pandemi süreci sonunda kavuşmanın da heyacanını yaşatacak.

Hızla değişen ve günden güne sınırların ortadan kalktığı günümüz dünyasında her şeyin odağında “insan” sadece “insan” var… Ekonomik zorlukların, iklim krizinin, savaşların, pandeminin hayatımızda etkilediği her şeyin çözümünün anahtarı sadece “insan”.

İnsanı odağına alan bir sivil toplum kuruluşu olarak PERYÖN’ün Ege Şubesi’nin tüm zorluklara rağmen, sürdürülebilir bir şekilde 17 yıldır gerçekleştirdiği zirvelerin her biri ayrı bir “Cesaret” hikayesi…Bu cesaret yolculuğunun her adımda emek harcayan tüm PERYÖN gönüllülerini kutlarım… 

Siz de bu cesaret yolculuğunun parçası olmak isterseniz…

https://peryonege.org.tr/