GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 15:55

Uzlaşı sağlandı… Karşıyaka’da ‘başkanlık’ düğümü çözülüyor!

CHP İzmir’de 19 Ağustos tarihinde sandık başına gitmeye hazırlanan Karşıyaka’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Karşıyaka’da taraflar arasında yapılan görüşmeler sonrası Levent Güçlü üzerinden tek adayla seçime gidilmesi kararı alındı.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ -  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de kongre süreci hız kesmeden devam ediyor. Merkez ilçelerin bir çoğunda sandıklar henüz kurulmazken, CHP’nin İzmir’de kalesi olarak görülen Karşıyaka’da da gözler ilçe başkanlığı için kim/kimlerin isminin ön plana  çıktığına çevrilmiş durumda.

UZLAŞI İÇİN YOĞUN MESAİ
Birçok siyasi ismin ön plana çıktığı Karşıkyaka’da Uğur Yıldırım, Abdullah Engin, Adnan Alabay, Serdar Aktop, İsfahan Naki ve Birol Soylu’nun eski ilçe başkanı Serdar Koç, eski İl Yöneticisi Dilek Bilgin ve geçmiş dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyar gibi isimler birçok defa bir araya gelmişti.

KARAR VERİLDİ
Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi'nde 18 yıldır muhtarlık görevi yapan ve gerek belediye kanadı gerekse muhalif olarak adlandırılan gruba yakın olan Levent Güçlü üzerinden iki kanadın birleştiği iddia edildi. Buna göre 19 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ilçe kongresinde ‘il delegeliği’ üzerinden anlaşmaya varan ekipler uzlaşı aday olarak Güçlü’yü gösterecek.