GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 13:23

CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘yeniden aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 16 Eylül’de yapılması planlanan il kongresinde aday olup olmayacağı ile ilgili açıklama yaptı. Aslanoğlu, “Bütün ilçe kongrelerimizi tamamlayalım. İl delegelerimiz belirlensin. İl delegelerine saygısızlık yapmak istemem. İlçe kongrelerinin bitiminin ardından kararımı vereceğim” dedi.

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ödemiş İlçe Kongresi’nde katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Aslanoğlu kongrelerle ilgili yaptığı değerlendirmede “27’sine kadar tüm ilçe kongrelerimizi bitirmiş olacağız. Kongrelerimiz birlik, beraberlik ve mutluluk içinde geçiyor. İlçe kongreleri ve mahalle delege seçimleri bunlar için var. İlk önce mahallerimizde delegeleri seçiyoruz, sonra burada ilçe yönetimini seçeceğiz. Değişim olacak. İl delegelerini değiştireceğiz, yenilerini seçeceğiz. İnşallah 16 Eylül’de il kongresinde yenilerini seçeceğiz. Onlar da kurultaya gidecek. Biz değişimi dönüşümü kongrelerde sağlıyoruz” dedi.

“İl Başkanlığına aday mısınız?” sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, “Bütün ilçe kongrelerimizi tamamlayalım. İl delegelerimiz belirlensin. İl delegelerine saygısızlık yapmak istemem. İlçe kongrelerinin bitiminin ardından kararımı vereceğim” dedi.

BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ GENEL SEÇİMDE ALDILAR
AK Partili bazı siyasetçilerin İzmir’deki yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerini yorumlayan Başkan Aslanoğlu, “Özellikle AKP il başkan ve yöneticileri ‘20-30 ilçe kazanacağız’ diyorlar. Ülke genelinde istediğimiz sonucu alamadık. AKP ve yandaşları boyunun ölçüsünü İzmir’de genel seçimde aldılar. Enseyi karartmayacağız. İzmir’de her 3 vatandaştan 2’sinin oyunu aldık, iki ilçe dışında her yerde birinci olduk. Ödemiş’te de yerel seçimi alacağız. 30 ilçenin 30’unda ve büyükşehirde de bir kez daha CHP bayrağını dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİME DE PARTİNİN NEREYE GİDECEĞİNE DE PARTİMİZİN DELEGELERİ KARAR VERİR
Aslanoğlu ayrıca kongre kürsüsünde de açıklamalarda bulundu. İktidarı hedef alan Başkan Aslanoğlu, “28  Mayıs seçiminden hemen sonra her türkü baskıyı arttırdılar. Belediyelerimize ve partililerimize olan baskı arttı. Bizleri yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sayenizde bizleri yıldıramayacaklar. CHP dimdik ayakta kalacaktır. Kongrede önümüzdeki dönemde bizi temsil edecek ilçe yönetimimizi seçeceğiz. Burada yeni arkadaşlarımızı seçerken birileri de yandaş medya aracılığıyla ayar vermeye çalışıyor. Yandaş kanallarda değişim adı altında genel başkanımızı tartışmaya çalışıyorlar. Değişime de partinin nereye gideceğine de partimizin delegeleri karar verir. Bu değişimin nasıl olacağı bugün burada önerilerle şekillenecek. Seçim zamanı ortada gözükmeyenler bizim adımıza karar veremezler. Partimizi ayrıştırmaya çalışanlar bizim adımıza karar vermeez. Kararı sizler vereceksiniz. Size söz veriyorum, önerileri genel merkeze, genel başkanımıza ulaşmasını ve kurultayda konuşulmasını sağlayacağız. Partinin konuşulacak yeri bu kürsüdür. Partide eleştiri ve özeleştirinin yeri ya danışma kurulları yada ilçe kongreleridir. Zaten CHP’nin her bir üyesi yüz yıllık gelenekle neyi nasıl söyleyeceğini bilir. Buradan çıkacak sonuçlarla değişimin nasıl olacağına karar vereceğiz” açıklamasını yaptı.

ÖZELEŞTİRİLERDEN BAŞLAYALIM
Kongrelerin eleştiri ve özeleştiri mekanizması olduğunun altını çizen Aslanoğlu, “28 Mayıs’tan sonra ekonomide durum belli. Enflasyon ve hayat pahalılığın geldiği durum belli. Biz bu baskıcı düzene, her gün hayatımızı daha zorlaştrıan düzenle mücadele edeceğiz. Toplum CHP’ye umut olarak bakıyor ve değişimin öncüsü olarak görüyor. Bizim birbirimize düşmeye, umutlarımızı azaltmaya tahammülümüz yok. O yüzden enseyi karartmayacağız. Evet bu seçimde hakça düzen kurma şansımız vardı, çok da yaklaşmıştık. Onların yalan, dolan montaj kasetleri ile cumhurbaşkanını miting meydanlarındaki iftiraları ile başedemedik ve sonuca ulaşamadık. Tabi tüm suçu buna atamayız. Hepimizin eksikleri var. Partimizin bizlerden daha fazla yapması gereken işleri var. İstediğimiz sonucu alamadık. Seçime 4 aylık il başkanı olarak girdik. Muhakkak eksiklerim vardır ve özeleştiri yapmam lazım. Kendi görev dönemlerimizde neleri eksik yaptık konuşalım, lütfen özeleştirilerden başlayalım. Sadece genel başkanımızın eksikliği değil. İki dönem, üç dönem, altı, yedi dönem vekillik yapanlar çıksın konuşusunlar ve neleri eksik yaptıklarını konuşsunlar ki doğruya ulaşalım. Bir şeyler eksik yapıldıysa herkesin bunda payı vardı" şeklinde konuştu.

YEREL SEÇİM SÜRECİ BAŞLAMIŞTIR
İl Kongresi’ni 16 Eylül’de yapmayı planladıklarını ve yerel seçim sürecine şimdiden başladıklarını söyleyen Aslanoğlu, “Bu salondan güçlenerek çıkacağız. Tek adaylı bir kongre… Üç, dört adaylı olsa da fark etmezdi. 4 adaylı da olsa el ele kongremizden çıkardık. 14 Mayıs’ta son 45 günlük seçim kampanyası olmamalıydı. Yerel seçime son 45 gün kala seçim olmayacak. 28 Mayıs sonrası yerel seçim süreci başlamıştır. Bunun için ilçe başkanı, il başkanı olmaya gerek yok. Seçim başlamış durumda… Yarından itibaren kol kola çıkıp herkes yerel seçim için çalışmalı. Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz görünen yüzümüz… Belediye başkanlarının hizmetlerini tek tek anlatmalıyız. Belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz bu partinin öz evlatlarıdır. 16 Eylül’de genel merkezimiz uygun görürse kongremizi yapmak istiyoruz. İl kongremiz tüm il kongrelerine örnek olmalı. 9 Eylül-16 Eylül arasında İzmir’e yakışır şekilde 1 hafta boyunca 100’üncü yılı etkinliklerle kutlayacağız. Tüm ilçelerde benzer etkinler yapacağız” açıklamasını yaptı.