GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2023 Pazar 07:56

CHP Gaziemir'de Özkan güven tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre süreci hız kesmeden devam ederken, bugün Gaziemir örgütü sandık başına gitti. Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan, tek aday olarak girdiği seçimde 322 geçerli oyla yeniden başkan seçildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden startı verilen kongre süreci sonrası gözler ilçelerden başlayacak olan seçim heyecanına çevrilmişti.

Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan'ın tek aday olarak girdiği seçimde 324 delege oy kullandı. Özkan 322 geçerli oyla yenideşn başkan seçildi. 

CHP İzmir’de tartışmalar ve krizler ile gündemden düşmeyen Gaziemir’de de mahalle delege seçimleri sonrası ise bugün sandıklar kuruldu.Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan'ın tek aday olarak girdiği seçimde 324 delege oy kullandı. Özkan 322 geçerli oyla yeniden başkan seçildi. 

Kongreye ev sahibi ilçe başkanı ve ilçe başkan adayı Kasim Özkan'ın yanısıra, Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda,  CHP geçmiş dönem ilçe başkanı ve PM üyesi Umut Tekin, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, geçmiş dönem il başkan yardımcıları ve çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığına oy birliği ile Isparta Milletvekili Yalım Halıcı getirildi.

HALICI:  İZMİR'E GIPTA İLE BAKTIK
Divan başkanlığına getirilmesinin ardından konuşmasını gerçekleştiren Yalım Halıcı, "Uzunca yıllardır ben de CHP'nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. 1999 yıllarında gençlik kolları üyeliği başlayan serüvenimiz il başkanlığı ve milletvekilliği ile devam ediyor. Yeni bir seçimden çıktık. Hepiniz çok çalışıp büyük emek verdiniz. Ben CHP'nin milletvekili olmadığı bir ilde  CHP'nin oyunu yüzde 44 arttırarak milletvekili çıkarmış arkadaşınızım. Maalesef Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istediğimiz gibi olmadı ancak önümüzde yerel seçim süreci var. Bizler bu kongrelerde konuşup tartışacağız. Buradan el ele kol kola çıkacağız. Sorumluluğunun bilincinde olan partililer olarak yerel seçimlere hazırlanacağız. Manevi danışmanlar atanmaya başlandı pilot il İzmir olmaktan üzere.  Kadın erkek okulları ayrılmak isteniyor. Bizim CHP olarak mücadele gücümüzü arttırmamız ve toplumsal muhalefeti hep beraber örgütlememiz gerekiyor.Bu yerel seçim çok önemli ve kıymetli. Bu kongrelerde konuşacağız yenileneceğiz. Biz hep İzmir'e gıpta ile baktık. Olduğumuz bölgede milletvekili çıkarmak belediye kazanmak kolay değil. İzmir önümüzde hep örnekti. Başarıyı sahiplenen çoktur ancak başarısızlık öksüzdür. Biz burada örgütlenmemiz mi yanlıştı, çalışmalarımızda mı sıkıntı vardı yoksa çalışma azmimizde mi eksiklik vardı bunları konuşup tartışacağız "dedi.

ÖZKAN: ORTAK AKIL İLE HAREKET ETMEK VAZGEÇİLMEZİMDİR
Adaylık konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı ve ilçe başkan adayı Kasım Özkan, "Kongrelerde yarışmak, demokrasinin erdemlerindendir. Kazanan partimiz olacaktır. Değerli delege arkadaşlarım, siyasette ben demeyi sevmem, biz bizler demek hayat felsefemdir. Alsa kin tutmam. Kin insan yüreğindeki en ağır yüktür.  Siyasetçinin görevi farklılıkları yönetmektir. Ortak akıl ile hareket etmek benim önem verdiğim vazgeçilmezimdir. Parti içi gelişmeleri mutlak örgütüm ile paylaşırım. Partimiz tarihi bir kurultay sürecinde... CHP kurultayları aylar önceden ülke gündemine oturur. Bu kurultay süreci ülkemiz için önemli tarihi bir seçim sonrasına denk gelmesi nedeniyle sancılı bir süreç oldu. Partiler de canlı organizmalar gibidir, zamanla değişim süreçleri yaşar. Partimizin de değişim başkalaşmadan, tüzük değişikliğine evet. Yoksa toplum değişiyor bizde değişime ayak uyduralım diye değişirsek zamanla ortada ne cumhuryiet kalır ne CHP kalır" diye konuştu.

SESSİZ KONGRE
Özkan'ın konuşması sonrası ise sandıklar kurulurken Divan Başkanı ve İlçe Başkanı hariç kongrede hiçbir konuşmanın yapılmaması ise dikkat çekti.

ARDA İL DELEGESİ OLAMADI
Kongrede dikkat çeken bir diğer detay ise ilçe başkanı ile anlaşamadığı iddia edilen Kasim Özkan'ın listesinde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın il delegesi yazılmaması oldu.

ÖZKAN GÜVEN OYU ARAYACAK
Mahalle delege seçimlerinde tek liste ile tüm mahallelerde yer alan ve belediye ekibinin liste çıkaramadığı süreçte Özkan, gerçekleştirilen kongrede tek aday oldu. 2020 yılındaki kongre sürecinde birçok iddiaların ortaya atıldığı ve ‘sahte oy’ konularının mahkemelere taşındığı süreç sonrası görevine devam eden Özkan, parti içi muhalefetle mesai harcamak zorunda kalmıştı.

Belediye başkanı Halil Arda ile sık sık ters düşmesine rağmen örgüt tarafından tam destek alan Özkan bugün gerçekleştirilecek kongrede güvenoyu arayacak.

LİSTE BELLİ OLDU
Mevcut ilçe başkanı Kasım Özkan başkanlığında gidilen seçimde listede şu isimler yer aldı: