GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2016 Pazartesi 18:21

Sındır’dan ‘2019’ mesajları: Aday olmayı düşünüyor mu?

CHP Genel Sekreteri, Başkan Kocaoğlu’nun veda sinyali açıklamasından olası büyükşehir belediye başkanı adaylığına kadar birçok önemli konuda çarpıcı mesajlar verdi.

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Ege TV yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geride kalan haftalarda katıldığı EGİAD toplantısında 2019’da aday olmayacağının açık sinyalini vermesi ekseninde 2019 yerel seçimleri üzerinden açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Sındır, ‘adaylık’ sorusuna da yanıt verdi.

Sındır, “Bir belediye başkanı görevinin başındayken, seçim takvimi açıklanmadan birilerinin çıkıp asla ve kat’a adayım veya aday adayıyım gibi ifadelerle çaba göstermesi mevcut algısıyı, yatırımları olumsuz yönde etkiler. Biz bu olumsuz yönde etkileyen çabalara asla izin vermeyiz” dedi.

KEŞKE YAPMASAYDI
Başkan Kocaoğlu’nun mesajlarını da değerlendiren Sındır, “Aziz Bey’in açıklaması çok erken... Örgüt içinde adayların çıkmasına neden olur. Yarar getirmez. Belediyede çalışanlar olarak, bürokrasi açısında motivasyon düşer. Keşke bu açıklamayı yapmasaydı” ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Sekreteri ayrıca, “Başarılı olan belediye başkanları devam etmelidir. Halk tarafında sevilen, hizmet ve yatırımları ile memnuniyet yaratan başkanlar devam etmelidir. Görevini sürdürmesi gerekir” diye konuştu.

‘Aziz Kocaoğlu’nu başarılı buluyor musunuz?’ soruna yanıt veren Sındır, “Bizim bütün belediye başkanlarımız başarılıdır, gayretlidir. İyi güzel şeyler yapar. Aziz Bey başarılı olmasaydı üçüncü kez seçilemezdi. Halk sizi takdir ediyor. O nedenle tabi ki başarılı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

OLUR-OLMAZ… ÜZERİNDE YORUM YAPMAM
Sındır, 2019’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düşünüp düşünmediği sorusuna ise “Benim şu anda hiçbir şekilde imada dahi bulunmam doğru değil. Ben en doğru şekilde Genel Sekreter olarak görevimi yapmaya çalışıyorum. CHP bir sonraki seçimlerde iktidar potansiyeli en yüksek olan partidir. En iyisini yapmak şu an hedefim. Olur-olmaz üzerinde yorum yapmam” yanıtını verdi.