GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2016 Pazartesi 14:02

AK Parti’de Genel Merkez’den ‘Delican’ kararı!

AK Parti’de seçimlerin ardından teşkilatlarda başlayan değişim sürerken genel merkez İzmir ile ilgili kararını verdi. Partinin önce atayarak sonra da kongre ile seçilerek yetki verdiği İl Başkanı Bülent Delican’ın görevine devam edeceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Merkezi’nin seçimlerin ardından çıkan sonuçlara göre revizyon kararı aldığı il ve ilçelerdeki çalışmaları sürüyor. 

Genel Merkez Teşkilat Başkan Mustafa Ataş’ın illere gönderdiği yeni koordinatör ve çalışma ekipleri rapor hazırlayarak partiye sundu. Teşkilatların iki seçimi üst üste yaşaması ve adaylardaki değişiklik yenilenme gerekliliğini ortaya koyarken parti bir yandan da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onayı ile önceki dönemlerde yapılan yığma üyeleri yeniden kontrol ediyor.  Bir yandan yeni üye kayıtları sürerken diğer yandan ise üyelikler güncelleniyor.

Genel merkez, çalışmaları sürdürürken Ege Bölgesi’nde Muğla ve Aydın’da görev yapan yönetimlerin istifalarını aldı. Bu hareketin diğer illere de yansıyıp yansımayacağı merak edilirken birçok isim olası yenilenmede gündeme geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde bizzat görev vererek İzmir’e gönderdiği İl Başkanı Bülent Delican daha sonraki süreçte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında oluşturulan ekip onayı ile seçilerek kongrede göreve geldi. İki seçim geçiren Delican, yönetiminde bazı isimler ile yollarını ayırırken,  iki kez yürütme değişikliği yaptı.

1 Kasım seçim sonuçlarına göre, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar başta olmak üzere sekiz isim İzmir’den seçilerek Ankara’ya gitti. Değişen dengelere göre Delican ve yönetiminin yorulduğunu ifade eden bazı isimler İzmir teşkilatının değişmesini istedi. Birçok kişi de yönetimin göreve devam etmesinin uygun olacağını söyleyerek Delican’ın çalışmalarını ve muhalefetini başarılı buldu.

İSİMLER GÜNDEME GELDİ
Bu sırada olası il yönetimin değişmesi durumunda kimin il başkanı olabileceği çalışmaları yürütülürken partide birçok isim gündeme geldi.  İzmir eski Milletvekilleri Ali Aşlık, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Rıfat Sait, Tansu Kaya, Bilal Doğan, Bekir Pakdemirli, Özgür Hızal gibi kişiler genel merkezde konuşuldu. Hatta bazı isimler bizzat Ankara’da kulis yaptı, destek istedi.

DELİCAN’DAN TEMAS TRAFİĞİ
Partide kulisleri hareketlendiren gelişmelerin ardından İl Başkanı Bülent Delican İstanbul ve Ankara’da temaslar kurdu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı eski AK Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu olmak üzere bazı isimlerle özel görüştü, değerlendirme yaptı. Delican, Ankara ziyaretlerinden mutlu dönerken genel merkezin kendisine, “Çalışmalarını sürdür. Bir sorun yok” dediği öğrenildi. Delican, ayrıca geçtiğimiz haftalarda Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile bir araya gelerek durum analizi yapmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından parti genel merkezinin üç büyük ilde bir değişiklik yapmayacağı öğrenilirken İzmir’de İl Başkanı Bülent Delican ile yola devam etme kararı aldığı da belirtildi. Delican’ın ise genel merkezden önümüzdeki günlerde yönetim değişikliği ve bazı ilçelerde revizyon için talepte bulunabileceği de ifade ediliyor.