GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2016 Pazartesi 12:12

AK Partili Meclis üyesine dansöz cezası!

AK Parti’den istifa eden eski Milletvekili İdris Bal’a sosyal medyada ‘dansöz’ dediği gerekçesiyle hakkında hakaret davası açılan AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Müslüm Karakeçili ceza aldı. Mahkeme, Karakeçili’yi 7 bin TL tazminata mahkum etti.

EGEDESONSÖZ - AK Parti’de milletvekili olarak görev yaptıktan sonra istifa eden ve daha sonra Demokratik Gelişim Partisi’ni kuran Kütahya eski Milletvekili İdris Bal ile AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Müslüm Karakeçili arasındaki hakaret davası sonuçlandı. Bal’a “dansöz” diyen Karakeçili, 7 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim cezayı beş yıl erteledi.  Bal’ın avukatlarının başvurusunun ardından yargılama sürecinde İzmir’de ifade veren Karakeçili, sözlerinin  “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesini istemişti.

Mahkeme kararına göre 5 yıl içinde aynı konudan şikayet edilmesi halinde bu kez katlamalı ceza alacak olan Karakeçili, kararı beklemediğini söyledi. Karakeçili, “Mahkemenin beraat kararı vermesini bekliyordum. Gerçekten üzüldüm. Biz şimdi teröriste ‘terörist’ desek yine ceza mı alacağı? Dansöz sözünün hakaret içerdiğini düşünmüyorum” dedi.