GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2016 Pazartesi 14:36

‘AK Parti binasına bombalı saldırı’dan bir erteleme daha!

AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’na yapılan bombalı saldırının ikinci duruşması bugün görüldü. Dava, sanık D.A. katılmaması üzerine 13 Haziran’a ertelendi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’na 26 Temmuz 2015’te yapılan el yapımı ses bombalı saldırıya ilişkin davanın ikinci duruşması bugün görüldü.

Bayraklı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen davaya ilçe yöneticileri, avukatlar ve partililer katıldı.

2 sanıktan biri olan ve müebbet ve 30 yıla kadar hapisle yargılanan MLKP örgütü üyesi 23 yaşındaki D.A. duruşmaya katılmadı. Saldırının diğer kadın sanığı ise henüz yakalanmadığı için duruşmada yer almadı.

Sanık D.A. duruşmaya katılmadığı için dava 13 Haziran’a ertelendi.

Duruşma sonrası AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu basın açıklaması yaptı.

BİR KARIŞ TOPRAĞINI BİLE…
Mertoğlu, “Geçen Temmuz ayında sanık ve firari şüpheli tarafından ilçe binamıza yapılan hain bombalı saldırı, yalnızca partimize değil daha önce de söylediğim gibi aynı zamanda ülkemizin iktidarına demokrasiye ve direkt olarak ülkemizin temeline karşı yapılmış bir saldırıdır. Şans eseri bu alçak ve kalleş saldırıda ölen ya da yaralanan vatandaşlarımız olmaması tek tesellimizdir. Gücünü milletinden alan partimizin, Karşıyaka teşkilatı olarak yüce yargının en doğru kararı vereceğine hiç kuşkumuz yoktur. Bu süreci yakından takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. İnşallah bu hain, alçak ve kalleş saldırıyı düzenleyen şahıslar gereken cezayı alacaktır. Ülkemizin bir karış toprağını bile kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz. Yaşadığımız terör olaylarına karşı hem hükümet; hem de millet olarak göstermiş olduğumuz dik duruşumuzu ve verdiğimiz mücadeleyi hepiniz biliyorsunuz. Daima yanımızda olan, bizlere destek veren yüce halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Halkımız müsterih olsun. Teröre inat, mücadelemize ve halkımıza verdiğimiz hizmetlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.