GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ekim 2018 Çarşamba 20:05

Prof. Dr. Oyan'dan adaylık açıklaması: Bu onurlu göreve...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen kişiler arasında yer alan CHP İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, “Kentte 15 yıldır başarılı bir yerel yönetimler anlayışı var. Bunu daha üst noktaya taşımak gerek. Bu göreve layık görülmek onur verici” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimleri öncesinde aday olmayacağını açıklamasının ardından başlayan hareketli süreç devam ediyor. 15 yıldır İzmir’de başkanlık yapan Kocaoğlu’nun bu kararı sonrasında birçok isim çalışmalara başlarken genel merkez koridorlarına Kocaoğlu’nun da sıcak baktığı bir isim olarak CHP İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan düştü. Oyan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu arasında yapılan görüşmede de gündeme geldiği öğrenildi.

- CHP’DE İZMİR İÇİN SÜRPRİZ GELİŞME: OĞUZ OYAN BOMBASI!

Egedesonsöz’e konuşan Prof. Dr. Oyan, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı çok onurlu ve önemli bir görev. 15 yıldır İzmir’de başarılı bir yerel yönetim anlayışı var. Bunu daha ileriye taşımak, düşürmemek gerekiyor. Bu anlayış ve felsefede olunmalıdır. Bu onurlu göreve layık görülmek mutluluktur, onur vericidir” dedi.

Kendisine şimdiye kadar resmi bir teklifin parti tarafından getirilmediğini belirten Oyan, “Ben bir görev talebinde bulunmadım. Kimseyle de bir resmi görüşmem şu ana kadar olmadı. İzmir, Türkiye açısından çok önemli bir noktada. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı da partimizin kurumsal kimliği açısından önemlidir. Milletvekili olduğum dönemde de sonrasında da kentten hiç kopmadım. İzmirliyim. TARİŞ’te uzun yıllar görev yaptım. İzmir’in her bölgesini, tarımını, çiftçisini iyi tanırım. Ayrıca Aziz bay benim çok takdir ettiğim bir dostum. Onun güvenine mazhar olmak bizim için kıvançtır” ifadelerini kullandı.