GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ekim 2018 Çarşamba 16:56

CHP’de İzmir için sürpriz gelişme: Oğuz Oyan bombası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmayacağını açıklamasının ardından birçok kişi yarışa girerken CHP kulislerine İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan’ın ismi düştü. Oyan’ın Genel Başkan Kılıçdroğlu ve Kocaoğlu görüşmesinde de gündeme geldiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yeni döneme ilişkin aldığı kararın yankıları sürüyor. 1 Ekim tarihinde açıklama yaparak 2019 yerel seçimleri için aday olmayı düşünmediğini açıklayan Başkan Kocaoğlu’nun bu kararından sonra birçok isim gündeme geldi.

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Başkan Kocaoğlu’nun lidere liste verdiği ve isimler üzerinde görüş alış verişinde bulundukları ifade edilmişti. İki isimden de konuyla ilgili bir açıklama gelmezken değerlendirilen ve genel merkez koridorlarında konuşulan isimler gündeme düştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun koltuğu yerine bırakabileceği isim olarak gösterilen kişiler arasında en favori olan ismin CHP İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan olduğu ortaya çıktı. Partide, üç dönem milletvekilliği yapan ve genel sekreter yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Oyan, aynı zamanda Kocaoğlu’na da yakın isim olarak biliniyor.

- PROF. DR. OYAN'DAN ADAYLIK AÇIKLAMASI: BU ONURLU GÖREVE...

Kılıçdaroğlu ile Kocaoğlu arasında yapılan görüşmede gündeme geldiği belirtilen Oyan formülünün genel merkezde yönetim kademelerinde nasıl bir karşılık bulacağı ise henüz belli değil. Uzun süredir İzmir’de aktif siyaset yapmayan isimler arasında bulunan Prof. Dr. Oyan, daha önce CHP İzmir İl Başkanlığı için de konuşulmuştu. Partide “ağabey” formülü olarak gündeme gelen Oyan, bu görevi istemediğini belirtmişti.

Öte yandan Oyan’ın CHP Genel Merkezi’nde isminin üst sıralarda olduğu belirtilirken Genel Başkan Kıılıçdaroğlu’nun Oyan konusunda nabız yokladığı da öğrenildi. Birçok isme Oyan ile ilgili görüşlerini soran Kılıçdaroğlu’nun kafasında başka isimlerin de olduğu biliniyor.