GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2018 Cuma 16:05

MHP’den İzmir için flaş iddia: Menderes’in torununa teklif gitti!

Cumhur İttifakı’nın 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde de devam etmesi için AK Parti ile MHP arasında görüşmeler sürerken İzmir noktasında ortaya flaş bir iddia atıldı. İddiaya göre; MHP tarafından merhum Başbakan Adnan Menderes’le aynı ismi taşıyan torunu Adnan Menderes’e teklif götürüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında, yerel seçimlerde uygulanması muhtemel ittifakın hazırlıkları sürerken İzmir’i yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Bazı illerde aday çıkarmayacağı iddia edilen MHP’nin İzmir’de Merhum Başbakan Adnan Menderes’in aynı ismi taşıyan torunu Adnan Menderes’e teklif götürdüğü iddia edildi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) akademisyen olan Prof. Dr. Menderes’in teklife sıcak baktığı aktarıldı.

MHP’nin bu hamlesinin 24 Kasım Cumartesi (Yarın) üç büyük şehrin (İstanbul-Ankara-İzmir) adayını açıklaması beklenen iktidar partisinin elini zora sokacağı iddia edildi.  İzmir için eski Ekonomi Bakanı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Zeybekci’nin AK Parti’nin 31 Mart seçimleri için sahaya süreceği isim olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. MHP’nin Menderes atağı sonrasında genel merkezler seviyesinde sürdürülen ittifak görüşmelerinin nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu oldu.