GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2018 Cuma 15:16

Delican: Ege’nin Efesi’ni heyecanla bekliyoruz

AK Parti’den adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına geçen Nihat  Zeybekci’ ye bir destekte  eski il başkanı Bülent Delican’dan geldi. “Ege’nin Efesini heyecanla bekliyoruz “ diyen Delican, “isabetli bir karar olur, İzmir’de ciddi karşılığı var” yorumunda bulundu.

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican,  Konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, 4 yıla yakın bir süre il başkanlığı yapığını,  o dönemde İzmir’e en çok gelen, projelerine katkı sunan,  vatandaşlarla doğrudan ilişki kuran ve bu anlamda ciddi karşılık oluşturan partililerin başında eski  bakan  Nihat Zeybekci’ nin geldiğini belirterek “ çok isabetli bir karar olur. Teşkilatımız heyecan içinde, Zeybekçi pozitif bir rüzgâr estirdi” ifadesini kullandı.

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican açıklamasında özetle şunları söyledi “  farklı kaynaklardan bize ulaşan bilgilere göre sayın Nihat Zeybekci ’nin  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına  aday gösterilmesi yönünde  bir çalışma var.  Siyaset hayatımın yaklaşık 4 yılını İzmir İl Başkanlığını yaparak, diğer bölümlerini partimin farklı kademelerinde çalışarak sürdürdüm. Bu süre zarfında İzmir’e en çok gelen, teşkilatımızla her türlü projelere, önerilere anında destek veren, programlarımıza katılan Sayın Zeybekci’dır.

İzmir teşkilatını çok yakından bilir. İşadamı, sanayici kimliği buradan edindiği deneyimin sahada da yansımalarını hep yaşadık.  Bakanlığı dönemde yaşanan ekonomik sorunlara,  diplomatik  sıkıntılara çok hızlı çözümler üretti. Bunu Katar krizinde çok daha net gördük. Bugün İzmir Aliağa’daki bir çok yatırım başta olmak üzere, İzmir’de bilmediği, dokunmadığı mesele yok.

EGE’NİN EFESİ İZMİR’İN SEVDALISI
Sayın Zeybekçi tam bir İzmir sevdalısı.  Konak meydanında binlerce partilinin Zeybek oynayacağı 31 Mart gecesini hayal etmek artık mümkün.  Ben Ak Parti teşkilatının bu sürece çok değerli katkılar sunacağını düşünüyorum. Zaten tarafımıza ulaşan bilgilerde bu yönde.   Ak Parti’nin hizmetlerini, yaptıklarını, yapacaklarını meydanlarda anlatabilecek, bu konulara çok vakıf,  toplumun bütün kesimleriyle anında diyalog kurabilen bir siyaset adamı.  Ben onun projelerinin, ufkunun, vizyonunun İzmir’de ciddi karşılık bulacağını düşünüyorum.  Kendisi zaten Ege’nin değerleriyle yoğrulmuş, gerçek bir gönül adamı.  İzmir siyasetine, yeni bir heyecan ve kalite katmakla kalmaz sinerji oluşturur. Hayırlısı inşallah.” Şeklinde konuştu.

İZMİR’DE YATIRIMLARI VAR, SÜREKLİ BURADA
Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekci’nin aynı zamanda İzmir’de yatırımları olduğunu belirten Delican “  Sayın bakanımız aynı zamanda İzmir’de yatırımları olan bir sanayici kentin sosyal, ekonomik, kültürel hayatına fazlasıyla hakim ve onun içinde yaşayan birisi” yorumunda bulundu.