GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Haziran 2016 Çarşamba 09:12

MHP’de deprem: Bahçeli çok önemli ismin istifasını aldı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli uzun yıllardır en yakınında bulunan isimler arasında yer alan MHP Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural’ı görevden aldı. Vural, partideki olağanüstü kongre sürecinde Meral Akşener’den yana tavır koymuştu.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - MHP’de devam eden olağanüstü kongre sürecinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen MHP Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın istifası alındı. 

- SİNAN OĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA!

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin uzun yıllardır en yakınında olan isimler arasında yer alan Vural, partinin TBMM’deki temsilcisi olarak görev yapıyordu. Kongre sürecinde Bahçeli’ye destek bildirisine imza atmayan Vural’ın adaylar arasında yer alan Meral Akşener’e destek verdiği belirtilmişti. Bahçeli ile Vural arasındaki ayrışma giderek derinleşirken parti yönetimi Vural’ın parti görevine son verme kararı aldı.

Öte yandan, parti içinde bazı kesimler tarafından Vural’ın ismi potansiyel genel başkan adayı olarak da gündeme getirilmişti. Muhaliflerin parti tarafından disipline gönderilme ihtimaline karşılık ciddi bir kesim Vural’ın “içeriden aday” formülü ile genel başkanın karşısına çıkabilecek kişi olduğunu dile getirmişti.

Akşener, kendisine destek verdiği ifade edilen Vural ile ilgili “Oktay Bey benim çok eski bir arkadaşım. Gerçekten kardeşim gibi gördüğüm bir arkadaşımdır. Özellikle rahmetli eşi Tuğba kız kardeşim gibiydi” açıklamasında bulunmuştu.

DEĞERLENDİRMEM ETKİLİ OLDU
Öte yandan flaş gelişme sonrası kısa bir açıklama yapan Vural, “Ayrıntılı bir değerlendirme yapacağım. Ancak süreçli ilgili bir değerlendirme yaptım. Bu değerlendirmem de istifada etkili oldu" dedi.

İZMİR’İ TEMSİL ETTİ
Partide aktif görevlerde bulunan Oktay Vural, 2001-2002 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı görevi yaparken 1999, 2007, 2011 ve 2015 genel seçimlerinde İzmir’den birinci sıradan milletvekili oldu. Seçim bölgesi İzmir olan Vural’ın hukukçu ve akademisyen kimliği de bulunuyor.