GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Haziran 2016 Salı 17:52

Delican’dan ‘Körfez’ müjdesi: ÇED onayı tamam!

AK Parti İl Başkanı, Büyükşehir Belediyesi’nin eksikleri tamamlamasının ardından dosyayı teslim etmesi sonrası yapılan incelemeler neticesinde ‘Yüzülebilir Körfez’ Projesi’nin önünü açacak onayın çıktığını açıkladı.

EGEDESONSÖZ – AK Parti İl Başkanı Bülent Delican İzmir’in yıllardır beklediği müjdeyi duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yüzülebilir Körfez’ Projesi kapsamında Dip Tarama ve Liman Verimliliğinin Artırılması işlemi için Ankara kapısında yıllardır onay beklediği süreçte sona gelindi.

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Başbakan Binali Yıldırım’la temaslarının ardından önü açılan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeniden teslim edilen dosya İnceleme Değerlendirme Kurul Toplantısı’nda incelendi.

AK Parti İl Başkanı Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez taramasında çıkartacağı çamurlardan açıkta oluşturacağı adalar arasındaki su sirkülasyonu için istenen üniversite raporunu da dosyaya eklemesinin ardından kurulun ÇED için onay verdiğini açıkladı. 

Delican, “16 Haziran’da yapılan değerlendirme toplantısında her konuda anlaşıldı, hiçbir sorun kalmadı. Bu süreçte Sayın Başbakanımızın büyük bir katkısı var. ‘Yıldırım’ hızıyla bu işe de müdahale etti sağ olsun. ÇED onayının bir an önce verilmesine önayak oldu. AK Parti bu işe engelliyormuş gibi bir hava estiriliyordu. Sayın Kocaoğlu’na ‘Eksikleri gidersin, biz gider alır geliriz’ demiştik. Biz de sözümüzü tuttuk” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı, 'ÇED müjdesi'ne ilişkin detayları yarın saat 11.00'de İl Binası'nda yapacağı basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacak. 

ÇED onay dosyasının bu hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşması bekleniyor. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı proje ihalesine çıkacak.