GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Şubat 2024 Pazartesi 19:56

İzmir siyasetinde 'Soyer-logo' polemiği!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan, Yeniden Refah Partisi'nin İzmir'de aday çıkarması ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda "Parti arayışın devam ediyorsa bunlardan aday olabilirsin :)" dedi. İnan'a CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ- Partisi tarafından aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yoluna başka bir partiden aday olarak devam edip etmeyeceği yönünde iddialar devam ediyor.

Tartışmalarla ilgili olarak ise AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan bir tweet attı. Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkaracağını duyurması ile ilgili olarak İnan paylaşımında Soyer'i etiketleyerek "Parti arayışın devam ediyorsa bunlardan aday olabilirsin :)" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise İnan'a yanıt verdi. Arslan, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın pankartlarında parti logosu kullanmamasını hatırlatarak "Kıymetli vekilim Eyyup Kadir İnan biraz sakin olmakta fayda var. Eğer birilerine logo arıyorsanız sizin adayınıza yakışır. Ne de olsa ampülü kullanmıyor" açıklamasını yaptı.