GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Şubat 2024 Pazartesi 19:51

CHP’den aday gösterilmeyen Mesut Yar, bağımsız aday oldu

CHP’den Datça aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Mesut Yar, bağımsız belediye başkan adayı oldu.

Aralık ayında gazeteciliği bıraktığını açıklayan Mesut Yar, siyasete soyundu. Ünlü televizyoncu, Datça’dan bağımsız belediye başkanı adayı oldu.

Son olarak Sözcü TV’de ‘Sabahın Sözcüsü’ isimli programı yapan Mesut Yar, Aralık ayında yaptığı bir programda gazeteciliği bıraktığını ve belediye başkanı aday adayı olacağını açıklamıştı.

ı Mesut Yar, aday gösterilmeyince bağımsız belediye başkan adayı oldu. Onedio’da yer alan habere göre Yar, kararını sosyal medya hesabı üzerinden “BAĞIMSIZ” diyerek duyurdu. 

‘KİMSEYE DATÇA’YA HAFİF MUAMELESİ YAPAMAYACAK’
Kent TV’nin de aktardığına göre Yar, seçime bağımsız aday olarak girme nedenlerini şöyle açıkladı:

“Bugün itibarıyla belediyecilik hizmetinde olması gerektiği gibi siyasal tercihlerden uzak ama hepsine de saygılı, halkın her kesimini kucaklayacak, sorun çözmek için çalmadık kapı ve söylenmedik söz bırakmayacak, vaade değil yapılana inanan bağımsız bir belediye başkan adayı Mesut Yar’ı göreceksiniz omuzunuzun yanında… Dünya görüşü ne olursa olsun iyiye, güzele, aydınlığa, ilericiliğe, bilime, kardeşliğe; güzel ve güneşli bir Datça’ya inanan herkesle aynı rotada omuz omuza mücadele edeceğiz. Çözümün son derece basit olduğu konuları bile çözümsüz hale getirenlerin değil, çözümün kendisini üretenlerin, hakkını yüceltenlerin, ‘yoksulluk ve yoksunluğa hapsolmayacağız’ diyenlerin Datçasını saygıdeğer Datçalı kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Bunu yaparken ışığımız siyasi amblemler değil içimizdeki hakikat aşkı olacak. Evet, yolumuz kolay değil. Ama unutmayın ki “siz hepiniz ben tek” diyen cesurların da sayısı az değil. Kimse bir diğerini hafife almayacak, kimse Datça’ya hafif muamelesi yapmayacak. Turizmden tarıma, enerjiden sağlam altyapıya, eğitimden sağlığa, temizlikten yasal imara, tarihten kültür ve sanata, adaletten yaşama sevincine kadar uzanan çok geniş bir yelpazede Datçalının hakkını en iyisini üreterek olması gereken yerin çok daha ötesine taşıyacağız. Datça kimsenin babasının malı değil, Datça bizzat kendini Datçalı hisseden halkın malıdır. Hatta Datça bir mal değil, güzel yarınlara inanan herkesin ortak hazinesidir. Datça halkın kendisi, çocuklarımızın kaygı duymayacağı geleceğidir.”

Öte yandan CHP yönetimi Datça’da Yar’ın yerine uzun yıllar ilçe başkanlığı görevini yürüten Aytaç Kurt’u tercih etmişti.