GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Şubat 2023 Cuma 12:31

İzmir’den yola çıkmıştı… Umut Gemisi afetzedeleri getiriyor

Çeşme Limanı’ndan, çok sayıda iş makinesi ve diğer yardım malzemelerinin yükleme işleminin tamamlanmasının ardından yola çıkan Ulusoy 5 Ro-Ro Gemisi İskenderun Limanı'na vardı. Ulusoy 5 Ro-Ro Gemisi İskenderun’a ikinci seferine Pazar günü çıkacak. Diğer yandan yükünü boşaltan gemi afetzedeleri İzmir'e getirecek.

EGEDESONSÖZ- İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi afet bölgesine ulaşım sorununu deniz yoluyla aşmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonu ile birlikte Çeşme Limanı’ndan, çok sayıda iş makinesi ve diğer yardım malzemelerinin yükleme işleminin tamamlanmasının ardından yola çıkan Ulusoy 5 Ro-Ro Gemisi İskenderun Limanı'na dün akşam varmıştı.

Afet bölgesine ücretsiz olarak iş makinesi, vinç, yardım malzemesi yüklü tırları götüren gemi, Pazar günü saat 18:00’de Ulusoy Çeşme Limanı’ndan ikinci seferine hareket edecek. Araç kabulü ise cumartesi akşamı saat 20:00 itibari ile başlayacak.

Diğer yandan yardım malzemelerini boşaltan gemi, hasta ve ihtiyaç sahibi depremzedeleri alıp Mersin’e ve İzmir’e getirecek.